Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött libanyak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltött libanyakhoz
2 db libanyakbőr
5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
340 g burgonya (főtt, áttört)
420 g libamell
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
1 csapott teáskanál szerecsendió (őrölt)
1 csapott teáskanál bors - színes, vagy tarka
10 g gyömbér (friss, reszelt)
1 púpozott teáskanál só
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A sütéshez
1 db alma
1 fej vöröshagyma

Elkészítés:



1. A hagymákat nagyon apróra felvágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadom a ledarált libamellet. A hentesnél a bőrével együtt ledarálva kérjük, különben túl száraz lesz a töltelék. Adjuk hozzá a tojásokat.

2. A fűszereket is szórjuk rá, majd végül a főtt, áttört burgonyát is tegyük a tálba és alaposan dolgozzuk össze a tölteléket.

3. A libanyakbőrt alaposan mossuk át, majd felülről, a kisebb nyílásnál egy hústűvel összetűzzük.

4. A szabadon hagyott, nagyobb nyílás felől belekanalazzuk a tölteléket, de nem tömjük meg, mert sütés közben könnyen szétdurranhat!

5. Miután megtöltöttük a libanyakbőrt lezárjuk a szélesebb nyílásnál is hústűkkel. A másik libanyakbőrrel hasonlóan járunk el.

6. Egy tepsibe fektetjük a megtöltött libanyakakat és körbepakoljuk felszeletelt almával és vöröshagymával. Előmelegített, 180 C fokos sütőben, alufóliával lefedve 50-60 percig sütjük. Utána az alufóliát eltávolítjuk, és 220 C fokon további 20-25 perc alatt megpirítjuk a bőrt.

7. Burgonyakörettel forrón tálaljuk. A megmaradt töltött libanyak nagyon finom másnap, pirítós mellé reggelire:)

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a töltött libanyak recept egy különleges étel a zsidó konyhából, melyet egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, mint elsőre tűnik. Rengeteg variációja létezik, van aki burgonya helyett áztatott maceszt tesz bele, vagy libamájat is kever a töltelékbe, ez a recept egy igen leegyszerűsített verzió, melyet bátran próbáljanak ki a kezdő szakácsok is! Igazán különleges fogás ez a töltött libanyak recept akár Márton-napra is! :)

Töltött libanyak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Ropogós, pezsgős libacombok egyszerűen
Ropogós, pezsgős libacombok egyszerűen

Kicsontozunk egy libacombot. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rászórunk kakukkfüvet és három gerezd fokhagymát. Sütőlapra helyezzük és megsütjük. Nehezéket rakunk rá, hogy lenyomja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés penne póréhagymás újburgonyaszósszal
Csirkés penne póréhagymás újburgonyaszósszal

1. A csirkemellet kis kockára vágjuk, sózzuk, kevés olívaolajon készre sütjük 4-5 perc alatt. 2. Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolaj és a vaj keverékén pirítani kezdjük a...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kínais csirke
kínais csirke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Borsós tokány
Csirkemell - Borsós tokány

1. A hagymát apróra kockázom, és kevés olajon megdinsztelem. 2. Hozzáadom a csíkokra vágott húst, néha megkavarom, és fehéredésig sütöm. 3. Ezután annyi vízzel öntöm fel, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk