menu

Családireceptkönyv.hu

Balkáni kacsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kacsa
Fokhagyma 4 gerezd
Bor, fehér, száraz 2-3 dl
Majoranna

Krumpli 1,5 kg
Vöröshagyma kb 2 fej
Zöldpaprika 25 dkg
Tejföl, egy nagy pohár
Pirospaprika 2 kávés kanál

Elkészítés:


Nagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom.
Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majorannát teszek a belsejébe és kívül is megszórom vele. Beleteszem a lábosba. Mellédobom a fokhagymagerezdeket. Beleöntöm a bort. Fedőt teszek rá és lassan felforralom. Ezután a legkisebb lángon főzöm. Fél óra múlva megfordítom a kacsát. Még fél órát főzöm kb, akkor villával ellenőrzöm, hogy puha-e, ha igen, leveszem a tűzről.

A kacsát kiveszem a léből egy tányérra. A levét a krumplinál fogom használni.

A krumplit megpucolom, megmosom, vékony szeletekre vágom. Előveszem a tepsit és meglocsolom az alját a kacsa levével. Erre
egyenletesen lerakom a krumpli felét, meglocsolom a kacsa levével, megsózom. Lerakom a többi krumplit is, locsolom, sózom. A megpucolt vöröshagymákat karikára vágom és a krumplira terítem. Ezt is meglocsolom. A paprikákat csíkokra vágom, ráterítem a hagymára. Meglocsolom ezt a réteget is.

Most lefedem alufóliával a tepsit és kb 200 fokon elősütöm kb 40 percig.

Ha megpuhult a krumpli, kiveszem a sütőből, leveszem az alufóliát óvatosan, nehogy a gőz a pofámba vágjon.

A tejfölt elkeverem a pirospaprikával és egyenletesen rákenem a tepsi tartalmára. Tetejére helyezem a kacsát és betolom a sütőbe. Addig sütöm, amíg szép színe lesz a kacsának, kb fél óra kb 200 fokon.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Krémsajtos rántott csirkemell
Krémsajtos rántott csirkemell

A csirkemellet felvágjuk szeleteke, és nagyon kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk,borsozzuk. A csirkemell szeleteket bekenjük a krémsajttal, és 1 órára hűtőben pihentetjük....

Elkészítési idő: 15+ 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott csirkemáj kicsit másképp!
Rántott csirkemáj kicsit másképp!

A májat megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A májakat lecsepegtetjük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött csirke
Töltött csirke

A csirkén meglazítjuk a bőrt,de nem vesszük le,mert ez alá töltjük a tölteléket.A legjobb a sültcsirke fűszer,ha nincs,akkor fokhagyma,só és majorannával dörzsöljük be a húst. Kan...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos irdalt csirkemell almával sütve
Rozmaringos irdalt csirkemell almával sütve

A melleket hosszában beirdaljuk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával alaposan bedörgöljük. A zsebek belsejét is! Meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk őrölt rozmaringg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk