menu

Családireceptkönyv.hu

CSIRKE KECHUPOS-MÉZES MÁZBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkehús
2 dl kechup (lehet egy kis csípős is benne)
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy ek. méz
bors

1 dl fehér bor
zöld fűszerek ( kakukkfű, majoránna)

Elkészítés:


A kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és

3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárják a csirkét. Ha az idő lejárt, akkor tepsibe rendezzük a húst. A páclevet felöntjük a fehér borral, elkeverjük és a hús alá öntjük. Lefedjük fóliával, és egy órán át kis lángon pároljuk, majd a fóliát levéve a lángot feljebb tekerjük és szép fényesre sütjük a husikat.
Párolt rizzsel vagy krumplival kínáljuk.

CSIRKE KECHUPOS-MÉZES MÁZBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell karalábépürével és sült burgonyával
Csirkemell karalábépürével és sült burgonyával

A csirkemellet (bőr nélkül) kakukkfűvel, rozmaringgal lepirítottam serpenyőben, majd negyed órára sütőbe tettem, vajjal locsolgattam. Dinsztelt hagymán átforgattam a kockára vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres göngyölt csirkecombok
Fűszeres göngyölt csirkecombok

Elkészítése: A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Görög csirkecomb
Görög csirkecomb

A csirkecombokat enyhén besózzuk és beszórjuk a fűszerkeverékkel (kb. egy zacskó kell másfél kg combhoz -, ez kell is rá annak ellenére, hogy enyhén alásózunk!!!) 24 óráig is állha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke
Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke

A padlizsánt 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket besózva rácsra helyezzük. A sütőt begyújtjuk. Míg a padlizsán kidobja keserű levét, a sütő pedig bemele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk