1 kg csirkehús
2 dl kechup (lehet egy kis csípős is benne)
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy ek. méz
bors
só
1 dl fehér bor
zöld fűszerek ( kakukkfű, majoránna)
A kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és
3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárják a csirkét. Ha az idő lejárt, akkor tepsibe rendezzük a húst. A páclevet felöntjük a fehér borral, elkeverjük és a hús alá öntjük. Lefedjük fóliával, és egy órán át kis lángon pároljuk, majd a fóliát levéve a lángot feljebb tekerjük és szép fényesre sütjük a husikat.
Párolt rizzsel vagy krumplival kínáljuk.
A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pulykamellszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Figyeljünk: kevés sót használjanak, mert a szalonna és a sajt is sós! A sajtokat összekeverjük a durvára tört dióval, a finomra vágott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA combokat megmossuk, és a kedvenc fűszerkeverékünkkel beszórjuk, sózzuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, egy tálba tesszük, befűszerezzük,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy tálba tesszük a tejfölt, elkeverjük a mustárral és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz