1 kg csirkehús
2 dl kechup (lehet egy kis csípős is benne)
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy ek. méz
bors
só
1 dl fehér bor
zöld fűszerek ( kakukkfű, majoránna)
A kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és
3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárják a csirkét. Ha az idő lejárt, akkor tepsibe rendezzük a húst. A páclevet felöntjük a fehér borral, elkeverjük és a hús alá öntjük. Lefedjük fóliával, és egy órán át kis lángon pároljuk, majd a fóliát levéve a lángot feljebb tekerjük és szép fényesre sütjük a husikat.
Párolt rizzsel vagy krumplival kínáljuk.
A csirkemellet (bőr nélkül) kakukkfűvel, rozmaringgal lepirítottam serpenyőben, majd negyed órára sütőbe tettem, vajjal locsolgattam. Dinsztelt hagymán átforgattam a kockára vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkecombokat enyhén besózzuk és beszórjuk a fűszerkeverékkel (kb. egy zacskó kell másfél kg combhoz -, ez kell is rá annak ellenére, hogy enyhén alásózunk!!!) 24 óráig is állha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket besózva rácsra helyezzük. A sütőt begyújtjuk. Míg a padlizsán kidobja keserű levét, a sütő pedig bemele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes