1 kg csirkeszárny
20 -25 deka szilva
3 kanál ketchup
2 kanál cukor
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 kanál almaecet
kevés csipős szósz
2 kanál szójaszósz
reszelt gyömbér
citrom leve
A csirke szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom.
A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, és összeturmixolom az összes hozzávalót. Egy edénybe teszem, a citrom levét is hozzáadom, majd 10-15 percig összefőzöm.
A csirke húst egy kis sütőedénybe teszem, és a szilva pácba beleforgatom, a maradékot pedig ráöntöm a húsra, fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm.
Rizzsel tálaltam. Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csipős szósz.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1, A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. 2, 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és add...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk. A tálkában összekeverjük az olívaolajat, a fűszereket és a citromlevet. A csirkemell-szeleteket megforgatjuk a pácb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrez...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű