1 kg csirkeszárny
20 -25 deka szilva
3 kanál ketchup
2 kanál cukor
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 kanál almaecet
kevés csipős szósz
2 kanál szójaszósz
reszelt gyömbér
citrom leve
A csirke szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom.
A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, és összeturmixolom az összes hozzávalót. Egy edénybe teszem, a citrom levét is hozzáadom, majd 10-15 percig összefőzöm.
A csirke húst egy kis sütőedénybe teszem, és a szilva pácba beleforgatom, a maradékot pedig ráöntöm a húsra, fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm.
Rizzsel tálaltam. Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csipős szósz.
A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk. A szalonnazsírra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nagyon kevés vize...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát csíkokra felszeletejük, majd alacsony hőfokon megpirítjuk és kiszedjük egy tányérra. Mivel a szalonna a lényege, 20 dkg is nyugodtan mehet az ételbe. A vöröshagymát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű◾️A húst felszeleteljük és besózzuk. ◾️A túrót, a tojások sárgáját, a lisztet, a tejet, a zúzott fokhagymát összekeverjük és megsózzuk. ◾️A tojások fehérjét habbá verjük, és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű