1 kg csirkemell
2 kg krumpli
2 gerezd zúzott fokhagyma(opcionális)
só
bors
ételízesítő
majoránna
pirospaprika
olaj
A húst kis kockákra vágjuk és kevés olajon kifehérítjük. A pirospaprika kivételével mindennel megfűszerezem. Felöntöm 2 dl vízzel majd fedő alatt kb fél órát párolom. Ezalatt megsütöm a krumplit.
Ha a hús megpuhult akkor fedő nélkül megvárjuk, amíg elfől róla a lé és zsírjára sütjük. Ha megsült pici pirospaprikát tehetünk rá.
A végén nincs más dolgunk, mint összekeverni.
A combokat kettévágjuk, besózzuk, fűszerezzük, és 30 percre félretesszük. Ha már jól átjárták a fűszerek mindegyik darabot becsavarjuk egy szelet szalonnába. Kikenünk zsiradékkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd meg ízlés szerint. Szórd meg a húst borssal, oregánóval vegyített liszttel, utána mártsd a villával felvert, tejjel összekeve...
Elkészítési idő: 15-45 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát hajában megfőzöm, meghámozom, majd felkarikázom. Egy serpenyőben kevés vajon megsütöm a felkarikázott burgonyát, amit megszórtam kakukkfűvel, rozmaringgal. Ha kész meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű