4 db csirkemell filé,
2 db tojás,
10 ek finomliszt,
4 dl tej,
ételízesítő,
só,
őrölt fehér bors,
étolaj,
szárnyas fűszerkeverék.
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel.
5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóval sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A csirkemelleket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Köretnek rizi-bizi készült hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
A húst úgy csíkozzuk fel, hogy a rostjaira merőlegesen vágva, rövidre vágjuk azokat, így puhább, omlósabb lesz, mint ha hosszában futnának benne a rostok. Reszeljük le a sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA munkát azzal kezdjük, hogy a felsőcombokat kifilézzük. Vagyis egy jó éles késsel a csont két oldalánál óvatosan bevágunk, és "kioperáljuk" a csontot. Ahol vastagabb a hús, ott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk. 2. Kiklopfoljuk a hússzeleteket, a margarinon elősütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat meghámozzuk. A sajttal együtt, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük egy teáskanálnyi őrölt fahéjjal. Az egészet kb. 10 percig állni hagyjuk. Közben a pulykamel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű