csirkemell
1mirelit leveles tészta
só
őrölt bors
gomba
reszelt sajt
liszt
vöröshagyma
olaj
tojás a kenéshez
A csirkemellet felszeleteltem, sóztam, borsoztam, összetekertem, egy rudat formáltam, fehér cérnával összekötöttem és olajjal kikent tepsiben fólia alatt megsütöttem, kihűtöttem.
Míg sült, a ragút elkészítettem:
A hagymát olajon megpároltam, hozzáadtam a gombát, megsütöttem, a reszelt sajtot és annyi lisztet, hogy ne legyen folyós hozzáadtam.
Kihűtöttem.
A tésztát kinyújtottam, közepébe tettem a csirke rudat/cérnát levettem/, körbe raktam a ragúval és a tésztával betakartam.
Tojással megkentem és készre sütöttem.
A csirkét megmossuk és összedaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és egy lábasban aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a fűszerpaprikát kicsit megpirítjuk, majd beletess...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA libaaprólékot a kockára vágott zöldséggel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltettem főni, sóztam, borsoztam. Amikor a hús megpuhult, leszűrtem a levest, egy lábasba zsira...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1)Beirdalom a kacsa bőrét 2)Befűszerezem mindkét oldalát 3)Jénait kizsirozom,kacsákát az irdalt bőr felőli oldalát rakom alulra,öntök rá kicsi vizet ,rakok rá aufóliát 170fokra...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűEgy nagyobb zárható edénybe az alapanyagokat jól összekeverjük,a hagymát és a fokhagymát össze kockázzuk ,a végén a tisztított ,megmosott csirkecombot.Lezárjuk hűtőbe rakjuk egy éj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű