6 szelet csirkemell
6 szelet gépsonka
6 db Medve kockasajt
3 db tojás
liszt
morzsa
sütéshez olaj
1 db húsleveskocka
1-2 kávéskanál grill fűszer
10 dkg reszelt sajt
A szelet húsokat kiklopfolom,besózom.
Egy vékony szelet sonkát ráhelyezek a húsra,erre jön egy kockasajt(a háromszögű sajtot hosszában félbe vágom és egymásba fordítom).
Feltekerem,hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzöm,ezután zsemlemorzsába,tojásba,majd lisztbe forgatom.
Kevés olajon egy-két perc alatt világosra sütöm,utána tűzálló tálba helyezem.
Húsleveskockából vízzel lét főzök,ráöntöm a húsra,letakarom alufóliával és készre sütöm.
Mikor elfőtt a leve,leveszem az alufóliát és grill fűszerrel megszórva ropogósra sütöm.
Majd sajtot szórok rá,amikor ráolvadt,akkor kész is van.
nagyobb cukinit félbe és hámozni, kozepét kikaparod. Csibemellet+tojás+zoldfuszerek osszemixerelem és palacsintasutoben megpárolom paradicsommal (vagy lehet paradicsomszosszal) tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, kifilézzük. Másnapig hűtőben, bepácolva pihentetjük, de ha nincs idő erre, akkor akár azonnal is süthető. Egy serpenyőben felmelegítjük a szőlőmagolaj...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, majd befűszerezzük sóval borssal. Egy tálba tesszük a tejfölt,majd elkeverjük a mustárral, olívaolajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű