Családireceptkönyv.hu

Baconos cukkinis csirke


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


tíz szelet bacon, egy cukkini héjastól ( kb. 30-35 dkg), két közepes nagyságú csiperke gomba, egy fél csirkemell filé, 5 dkg füstölt karaván sajt, két db tojás, kapor, 3-4 csipetnyi szárított vargánya, só,bors, két evőkanál zabpehely, olaj a tepsi kikenéséhez, egy teáskanálnyi zsemlemorzsa

Elkészítés:


A megmosott cukkinit héjastól lereszeljük, úgyszintén a gombát is. Két csipetnyi sóval megszórjuk, néhány percig hagyjuk, majd kinyomjuk a folyadékot belőle. Ízesítjük borssal, kaporral, vargányával. Belereszeljük a sajtot, a zabpelyhet,majd hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
Egy tepsit kiolajazunk, majd meghintjük zsemlemorzsával,utána kibélelünk baconnel, úgy hogy fedjék egymást a szeletek, majd beleborítjuk a cukkinis masszát. Sorban a tetejére kis csirkemell kockákat rakunk, az ujjunkkal belenyomjuk a masszába. Ráhajtjuk a bacon szeleteket úgy hogy fedje a masszát. Nekem nem volt elég hosszú,ezért a közepére egy szeletet hosszában ráborítottam.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tettem, alsó -felső sütésen kb 40 percig sütöttem,utána levettem a fóliát és rápirítottam( kb.10-15 percig).

Baconos cukkinis csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Roma csirkepaprikás
Roma csirkepaprikás

A zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd megszórom a paprikával. Beleforgatom a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, megsózom, majd lefedem. A levét időnként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Apaci
Tejfölos-borsós csirkeragu
Tejfölos-borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconbe tekert sült csirkecomb
Baconbe tekert sült csirkecomb

--A csirkecombokat sózzuk meg -. Az olajat keverjük össze a mustárral és a borssal, majd jó alaposan kenjük meg vele a húst. - Érdemes egy kicsit várni vele sütés előtt, hogy jól...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk