Hozzávalók:
- 3 csirkemellfilé,
- kb. 3-4 dl száraz fehérbor (vagy rosé),
- só,
- őrölt bors,
- olívaolaj,
- 2 ek liszt,
- 25 dkg rokfort sajt,
- 2 dl tejszín,
- 1 csokor petrezselyem,
A csirkemelleket megmossuk, csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük fehér borral, és puhára pároljuk, majd ha a bor nagy része elpárolgott, kóstoljuk meg. Ha jó, és nem igényel több sót, borsot, szórjuk meg liszttel, keverjük el alaposan, majd öntsük rá a tejszínt.
Adjuk hozzá a korábban elmorzsolt rokfortot, és egy pillanat alatt forraljuk át, majd azon melegében tálaljuk. Tálalás előtt szórjuk meg 1 csokor friss, összevágott petrezselyemmel. Rizzsel, rizibizivel nagyon finom... és illik hozzá inni egy pohár finom bort. :-)
A csirkemelleket középen kettévágjuk, de csak addig, hogy kitudjuk hajtani a húst. Így kapunk egy nagyobb szeletet. Ezt óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és addig a hűtőbe r...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézKeverjük össze a pác hozzávalóit, majd vonjuk be vele a csirkeszárnyakat, és néhány órát pihentessük. Állítsuk össze a galuskatésztát: a lisztet és a vizet egy fakanállal keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverni bepácolni lehet 1 éjszakára. Másnap sütőben sütni ropogósra.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóv...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Nehéz