2 db csirkemell filé ( 1 mell kettő darabban)
répa
pár karika fehérrépa
4 gerezd fokhagyma
3 közepes méretű hagyma
5 kanál mustár
1 ek Vegeta
2 kkanál házi vegeta
frissen őrölt bors
2 kkanál szárított darált citromhéj
2 kkanál csirkefűszer por.
5 dl tejszín (habtejszínt használtam)
olaj
A csirkemelleket hosszú csíkokra, a hagymát fokhagymát apró darabokra vágtam, a szükséges mennyiségű olajat felforrósítottam a csirkemellek sütéséhez.
A forró olajban mindkét oldalán átsütöttem a csirkecsíkokat arra ügyelve, hogy sehol ne szúrjak a húsba( Egyszerre csak annyi húst tettem az edénybe, amennyi kényelmesen elfért az alján. A megsült húsokat átszedtem egy tálba)
A sütés után megmaradt olajba tettem a felvágott hagymát, fokhagymát, dinszteltem Hozzáadtam a negyedelt répát és pár karika fehér répát, tovább dinszteltem őket együtt.
Mikor megpárolódott a répa, fűszereztem, majd beleadtam a mustárt és a tejszínt. Együtt főztem, míg a répa megpuhult.
Makarónival tálaltam.
Egy kanál libazsíron megfuttatjuk a hagymát és a zellert, majd néhány percig pirítjuk. A tojásokat lazán felverjük és hozzáadjuk az összes többi töltelék összetevőt. Nyolc csirkeco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA formát kibéleljük sütőpapírral. A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk. A tojást a tejföllel és fél kávéskanálnyi sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májakat megtisztítom a szívektől, epétől, mindegyik májat kétfelészedem. Összekeverem a borssal és a majorannával, majd mindegyik fél májat egy-egy baconszeletbe tekerem. A kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket kockára vágjuk, pálcára tűzzük felváltva a hagymával és szalonnával és sütőpapíros tepsiben megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű