menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes mustáros csirkemell


Írta:

Elk. idő: kb 40 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 db csirkemell filé ( 1 mell kettő darabban)
répa
pár karika fehérrépa
4 gerezd fokhagyma
3 közepes méretű hagyma
5 kanál mustár
1 ek Vegeta
2 kkanál házi vegeta
frissen őrölt bors
2 kkanál szárított darált citromhéj
2 kkanál csirkefűszer por.
5 dl tejszín (habtejszínt használtam)
olaj

Elkészítés:


A csirkemelleket hosszú csíkokra, a hagymát fokhagymát apró darabokra vágtam, a szükséges mennyiségű olajat felforrósítottam a csirkemellek sütéséhez.
A forró olajban mindkét oldalán átsütöttem a csirkecsíkokat arra ügyelve, hogy sehol ne szúrjak a húsba( Egyszerre csak annyi húst tettem az edénybe, amennyi kényelmesen elfért az alján. A megsült húsokat átszedtem egy tálba)
A sütés után megmaradt olajba tettem a felvágott hagymát, fokhagymát, dinszteltem Hozzáadtam a negyedelt répát és pár karika fehér répát, tovább dinszteltem őket együtt.
Mikor megpárolódott a répa, fűszereztem, majd beleadtam a mustárt és a tejszínt. Együtt főztem, míg a répa megpuhult.
Makarónival tálaltam.

Tejszínes mustáros csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kelda
Csirkemell bukszában
Csirkemell bukszában

A csirkemellet felszeletelem, ha vastagabbra sikerült, kissé kiklopfolom, sózom, borsozom. A sajtot és a sonkát szintén szeletekre vágom. Minden csirkemellszeletre terítek 1 szele...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres csirkemell szezámmagos bundában
Fűszeres csirkemell szezámmagos bundában

A magyaros fűszerkeverékhez: 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt magyarbors, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kávéskanál kurkuma, 1/2 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tejszínes, fokhagymás csirke
Tejszínes, fokhagymás csirke

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Cukkínivel vagy padlizsánnal rakott csirke
Cukkínivel vagy padlizsánnal rakott csirke

Fektessük egy tepsibe vagy tűzálló tálba a sóval bedörzsölt, megborsozott csirkehúst. Gyaluljuk le a cukkíniket, a hagymát, zölpaprikát és vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk