Hozzávalók:
Só
Bors
Majoránna
Bacon szalonna (200g)
Csirke máj (1/2 kg)
Olaj a sütéshez
Egy kistálkába sót teszek, amibe majorannát és borsot szórok. Ez ízlés szerinti, Arra figyelek, hogy jól látsszon a sóban a másik két fűszer is.
A májat megmosom, majd félbe vágom és egyenként megszórom a sós fűszerrel. A baconszeleteket is félbe vágom, majd egyesével betekerem a májakat.
Fogpiszkálóval átszúrva, rögzítve rakom a tepsibe, vagy hőálló tálba. Mielőtt betolom a sütőbe, a tepsibe olajat és vizet öntök, annyit, hogy a májat majdnem félig ellepje. Fóliával fedve kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve még kb. 10 percre visszateszem a sütőbe.
(A fogpiszkálókat jó még melegen kivenni a májakból, ha kihűl, nehezen adja meg magát.)
Burgonyakörettel vagy natúr rizskörettel is kitűnő.
Melegen, hidegen is fogyasztható, ízletes ünnepi és vendégváró különlegesség.
A tejszínes bazsalikomos csirkemell elkészítéséhez először vágd csíkokra a csirkemellet, és 1 evőkanál zsíradékon pirítsd meg 5-6 perc alatt minden oldalán. Közben sózd és borsozd....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket alaposan megmossuk, vékonyra klopfoljuk, és besózzuk. Amíg a bundát elkészítjük, hagyjuk állni. A bundához egy tálkában a liszthez adjuk a fűszerkeveréket, a csip...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A fűszereket összekeverjük, majd kettőbe osztjuk és két tálba tesszük. 2,5 liter vizet felforralunk, hozzákavarjuk az egyik adag fűszerkeveréket, a szódabikarbónát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers csirkemellet felkockáztam, aprítóba tettem. Hozzátettem a házi füstölt szalonnát és pépesítettem. Belereszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, tettem bele egy gerezd fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű