2 kacsamell
só, bors
A kacsamelleket szépen megmossuk hideg víz alatt, majd szárazra töröljük. A bőrös felét beirdaljuk a húsoknak. Egy nagyon éles kés szükséges hozzá. Fontos, hogy a zsírrétegig vágjunk csak be, a húsig véletlen se!
Mindkét oldalukra kevés sót és borsot törünk.
Majd forró serpenyőbe fektetjük a kacsamelleket, bőrös felükkel lefelé.
Szépen lassan a beirdalt bőrből kiolvad a zsír, és elkezd rajta sülni a hús bőrös fele. 3 - 4 percen át süssük , majd fordítsuk meg őket.
2 - 3 percig süssük a másik oldalukat is.
Majd a sütőbe tesszük, és 120 fokon kb. 25 percig sütjük.
A sütőből kivéve alufólia alatt hagyjuk 1-2 percet pihenni. Egy éles késsel szeleteljük.
A sült kacsamell egy igazi királyi főétel, ha jól van elkészítve! A kacsamell érzékeny jószág! Nem szabad nyersen hagyni, és nem szabad túlsütni sem! A leírt idők közepes, átlagos méretű húsokra vonatkoznak.
Krokettel, áfonya- vagy narancsdzsemmel tálaljuk.
1. Az olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt rátesszük a gombát, a darált csirkemellfilét, sózzuk-borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejfölt fűszerezzük. 2. Szeleteljük fel a hagymát, majd keverjük össze egy kevés tejföllel, tegyük félre és hagyjuk állni legalább 1 órát. 3. Szeleteljük fel a burgonyá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk. 2. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felvert tojásokba mártjuk, majd kókuszreszelékbe és kisütjük. Szerintem, ha hagymát sütünk előtte a serpenyőben, akkor még finomabb lesz az íze. A tojás előtt nyílgyökérlis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű