Húshoz
2 db csirkemell
4 dl étolaj
Bunda
9 evőkanál liszt
1 db tojás
1 evőkanál étolaj
1 kiskanál só
fél csomag sütőpor
fél dl víz
Máz
20 dkg Globus Ketchup
3 evőkanál méz
1 kiskanál chilipor
5 evőkanál fehér szezámmag
A húst felkockázzuk. A bunda hozzávalóit sűrű masszává keverjük egy tálban, beleforgatjuk a szeletekre vágott húst. Közben elkészítjük a mázat. A ketchupot, mézet, szezámmagot, és a chilliport kikeverjük.
A húst olajban kisütjük, kéztörlőn lecsepegtetjük, majd a mázba forgatjuk. Tálra tesszük. Tálaljuk.
Tojásos rizzsel tálaljuk.
A vastagabb csirkemellet hosszában kettévágjuk, megízesítjük sóval és őrölt borssal, majd a felvert tojásba mártjuk. Egy jénai tálat kikenünk a krémsajt felével. Erre szórjuk a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTepsibe rakom a csirkemellet, összekeverem a tejfölt, fűszerkeveréket, majorannát, vizet, olajat és nyakon borítom vele a csirkét. Lefedem fóliával és előmelegített sütőben készre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét előző este kívül-belül sóval jól bedörzsöljük, és hidegre tesszük. 2. Másnap elkészítjük a tölteléket: zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. 3. Jól szétdol...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz