1 csomag tészta
50 dkg pulykahús
2 sárgarépa
30 dkg borsó (mirelit)
20 dkg brokkoli (mirelit)
10 dkg trappista sajt
1 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olívaolaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst (akár aprólék is lehet, de le kell szedni a csontról) egy kevés vízben főzni kezdjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Amikor a tészta és a hús, a zöldségek is megfőttek egy kiolajozott hőálló edénybe rakjuk őket. A sajtot lereszeljük és a felét hozzákeverjük, a tárkonnyal együtt. A sajt másik felét eloszlatjuk a tetején, egy kevés olajat csorgatunk rá. 180 fokos sütőben 15 percen át sütjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni, így az ízek is összeérnek.
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA cukkiniből és a sárgarépából zöldséghámozóval hosszú csíkokat vágunk. Alaposan besózzuk, és fél óráig állni hagyjuk. A csirkemellből 4 szép szeletet vágunk, és kicsit kiklopfol...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörl...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű