Hozzávalók (4 fő):
250 g rizottó rizs
600 g filézett csirekcomb
só, bors
3 ek. olívaolaj
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika felkockázva
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
125 ml fehérbor
8 dl csirkealaplé (ez több is lehet, ha friss paradicsomból dolgozunk)
csipetnyi sáfrány
1/2 tk. pirospaprika
4 nagy paradicsom (mivel ilyenkor nincs íze,1 doboz konzerv daraboltat használtam)
150 g kiolvasztott zöldborsó
marék petrezselyemlevél
A legjobb, ha egy paella serpenyőt használunk, de ha nincs, akkor wok vagy ami magasabb peremű, mert elég nagy mennyiség lesz.
A csirkecombfilét feldaraboljuk kockákra, majd olajon megpirítjuk, tányérra szedjük. A hagymákat pucoljuk meg, daraboljuk apróra és tegyük a serpenyőbe. 2 percig pirítjuk, majd a felkockázott paprikákat hozzáadjuk. 3-4 percig pirítjuk és közben kevergetjük. Beleszórjuk a rizst és addig keverjük, amíg egy picit meg nem pirulnak. Ráöntjük a bort és addig forraljuk, amíg felére nem sűrűsödik. Felöntjük a csirkealaplével, ízesítjük sáfránnyal és pirospaprikával , felforraljuk, majd a húst visszatesszük. 15 percig gyöngyöztetve főzzük. Ezután hozzátesszük a zöldborsót és a paradicsomot 10 percig főzzük lassú tűzön. Amikor a rizs al dente, vegyük le és hagyjuk állni pár percig. Megszórjuk felaprított petrezselyemmel és tálalhatjuk citromgerezdekkel is.
Paella eredetileg Valenciából származik, ahol csirkét, nyulat és csigát használtak alapanyagként, de más területen tengergyümölcseivel is elterjedt.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 1óra30 percElőször a csirkemelleket, 2x2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is. Egy masszát kés...
Elkészítési idő:A palacsinta hozzávalóiból csomómentesre kikeverjük a palacsintatésztát, majd picit kiolajozott palacsintasütőben kisütjük sorban a sós palacsintákat. Kicsit lehet vastagabb...
Elkészítési idő: 60 perc