Hozzávalók (4 fő):
250 g rizottó rizs
600 g filézett csirekcomb
só, bors
3 ek. olívaolaj
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika felkockázva
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
125 ml fehérbor
8 dl csirkealaplé (ez több is lehet, ha friss paradicsomból dolgozunk)
csipetnyi sáfrány
1/2 tk. pirospaprika
4 nagy paradicsom (mivel ilyenkor nincs íze,1 doboz konzerv daraboltat használtam)
150 g kiolvasztott zöldborsó
marék petrezselyemlevél
A legjobb, ha egy paella serpenyőt használunk, de ha nincs, akkor wok vagy ami magasabb peremű, mert elég nagy mennyiség lesz.
A csirkecombfilét feldaraboljuk kockákra, majd olajon megpirítjuk, tányérra szedjük. A hagymákat pucoljuk meg, daraboljuk apróra és tegyük a serpenyőbe. 2 percig pirítjuk, majd a felkockázott paprikákat hozzáadjuk. 3-4 percig pirítjuk és közben kevergetjük. Beleszórjuk a rizst és addig keverjük, amíg egy picit meg nem pirulnak. Ráöntjük a bort és addig forraljuk, amíg felére nem sűrűsödik. Felöntjük a csirkealaplével, ízesítjük sáfránnyal és pirospaprikával , felforraljuk, majd a húst visszatesszük. 15 percig gyöngyöztetve főzzük. Ezután hozzátesszük a zöldborsót és a paradicsomot 10 percig főzzük lassú tűzön. Amikor a rizs al dente, vegyük le és hagyjuk állni pár percig. Megszórjuk felaprított petrezselyemmel és tálalhatjuk citromgerezdekkel is.
Paella eredetileg Valenciából származik, ahol csirkét, nyulat és csigát használtak alapanyagként, de más területen tengergyümölcseivel is elterjedt.
A sáfrányt szórjuk bele kevés forró vízbe. A húst kockázzuk fel, majd olívaolajon pirítsuk meg. Ha megsült, szedjük ki, és a fennmaradt zsiradékon pirítsuk meg a rizst. Miután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felszeleteljük, majd a margarint felolvasztjuk és hozzáadjuk a fűszereket, valamint a mustárt. 2. A csirkemell szeleteket meghempergetjük a felolvasztott és í...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellett olajon megsütjük, fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel, hogy párolódjon. Csomómentesre keverjük a szószt, ráöntjük a csirkére és tovább sütjük, míg be nem sűrűsöd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű