60 dkg zöldborsó
0.5 kg pulykahús
só
őrölt bors
1 evőkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 kisebb zöld paprika
1 paradicsom
1 evőkanál friss vágott petrezselyem
1 dl étolaj
A pulykahúst felkockázzuk, a hagymát, paradicsomot, paprikát olajon megdinszteljük. Ehhez hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Lefedve addig pároljuk, míg levet nem enged, illetve a hús félig meg nem puhult. Hozzáadjuk a fűszereket, ízesítjük.
Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és készre főzzük.
Amikor elkészült, liszttel sűrítjük. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk és befűszerezzük. Közben a brokkolit forrásban lévő vízbe helyezzük és (nem full puhára!!!) roppanásig főzzük. A hagymát szintén feld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megadott pita receptet annyival módosítottam, hogy 2 ek olívaolajat is hozzákeverek az elején. Így sokkal nagyobb zsebe lesz!:) Ha már sülnek a piták, hozzá lehet lá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). 2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább párolj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA snidlinget, a jalapenot, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont lepirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jal...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű