60 dkg zöldborsó
0.5 kg pulykahús
só
őrölt bors
1 evőkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 kisebb zöld paprika
1 paradicsom
1 evőkanál friss vágott petrezselyem
1 dl étolaj
A pulykahúst felkockázzuk, a hagymát, paradicsomot, paprikát olajon megdinszteljük. Ehhez hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Lefedve addig pároljuk, míg levet nem enged, illetve a hús félig meg nem puhult. Hozzáadjuk a fűszereket, ízesítjük.
Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és készre főzzük.
Amikor elkészült, liszttel sűrítjük. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy olajozott jénai tálba tesszük, pici vizet öntünk rá és beletűzdeljük a fokhagymát és lefedve fél órát sütjük 180 fokos sütőben. 2. Rá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tejfölt fűszerezzük. 2. Szeleteljük fel a hagymát, majd keverjük össze egy kevés tejföllel, tegyük félre és hagyjuk állni legalább 1 órát. 3. Szeleteljük fel a burgonyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájakat megtisztítjuk,szárazra töröljük. A májakat fűszerezzük és 1-1 szelet baconbe tekerjük. A betekert májakat tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé és előmeleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat egy tálkában elhabarjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy nagy tálba tesszük a darált húst és a megadott sorrendben bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű