60 dkg zöldborsó
0.5 kg pulykahús
só
őrölt bors
1 evőkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 kisebb zöld paprika
1 paradicsom
1 evőkanál friss vágott petrezselyem
1 dl étolaj
A pulykahúst felkockázzuk, a hagymát, paradicsomot, paprikát olajon megdinszteljük. Ehhez hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Lefedve addig pároljuk, míg levet nem enged, illetve a hús félig meg nem puhult. Hozzáadjuk a fűszereket, ízesítjük.
Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és készre főzzük.
Amikor elkészült, liszttel sűrítjük. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
A húsokat le tisztítom, majd folyó víz alatt le mosom konyha készre, és felrakom főni simán vízben, hozzá öntöm az olajat, sót, borsot, vegetát, és azzal együtt főzöm 25-percig, fe...
Elkészítési idő: 10-percAz olajon a csirkemellet lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, (Én itt szoktam beledobni a répát, ha éppen van otthon, de ez elhagyható. Csak én szeretem benne) majd hozzá öntjük a tejszí...
Elkészítési idő:Azzal kezdjük, hogy pontosan megmérjük a csirkéket - a sütési időt ebből fogjuk kiszámolni. 50 dkg-onként kell a húsnak 20 perc + 30 perc pirulás.A csirkét megmossuk. Utána kívül-b...
Elkészítési idő: 1,5óra