1 kg csirke comb (alsó-felső vegyesen)
3 fej vöröshagyma
10-15 dkg szalonna
500 g szarvacska tészta
Só
Bors
Piros paprika
Majoránna
Tejföl
A szalonnát kis kockára vágom majd elkezdem addig sütni amíg zsírt nem ereszt.Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom.Beleteszem a szalonnához és megdinsztelem.Ha a hagyma már üveges leveszem a gázról és hozzá adom a piros paprikát.A megtisztított combokat hozzá adom,teszek bele sót,borsot és majoránnát. Elkeverem és felöntöm, egy kis vízzel.Lefedve elkezdem megfőzni.Elkészült ha a hús megfőtt (leválik a csontról).Kifőzöm közben a tésztát sós vízben.A kifőzött tésztára rakok a pörköltből és nyakon öntöm tejföllel.Jó étvágyat hozzá. :)
A megmosott spenótleveleket néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk, leszűrjük. (A cél: épphogy összeessenek a levelek.) A húst felkockázzuk, sózzuk-borsozzuk, va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjátok le, az nem fancy. Csak a szárnytő és a középső rész maradjon egyben. 2. A fűszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott hússzelet kiklopfoljuk, és csíkokra vágjuk. Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű