1 kg csirke comb (alsó-felső vegyesen)
3 fej vöröshagyma
10-15 dkg szalonna
500 g szarvacska tészta
Só
Bors
Piros paprika
Majoránna
Tejföl
A szalonnát kis kockára vágom majd elkezdem addig sütni amíg zsírt nem ereszt.Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom.Beleteszem a szalonnához és megdinsztelem.Ha a hagyma már üveges leveszem a gázról és hozzá adom a piros paprikát.A megtisztított combokat hozzá adom,teszek bele sót,borsot és majoránnát. Elkeverem és felöntöm, egy kis vízzel.Lefedve elkezdem megfőzni.Elkészült ha a hús megfőtt (leválik a csontról).Kifőzöm közben a tésztát sós vízben.A kifőzött tésztára rakok a pörköltből és nyakon öntöm tejföllel.Jó étvágyat hozzá. :)
A bőrt a húsokon kárósra beirdal (NO SÓ!!) (A húsig lehetőség szerint nem kell bevágni) Teflon serpenyőt (nem ragad le) szárazon felhevít A húsokat egyenként BŐRÉVEL LEFELÉ bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét nagy kockára vágjuk. Bepácoljuk a szójaszószba és a gyömbérbe. (1napig.) Tojásfehérjét felverjük összekeverjük a hozzávalókat és ezt a tésztát pihentetjük fél óráig....
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeletekre vágjuk megszórjuk a fűszerkeverékkel, oregánóval és lefedve betesszük a hűtőbe egy éjszakára. Reggel egy jénai edényt és a húsokat is vastagon megkene...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű