Családireceptkönyv.hu

Csirke Pörkölt Tésztával


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirke comb (alsó-felső vegyesen)
3 fej vöröshagyma
10-15 dkg szalonna
500 g szarvacska tészta

Bors
Piros paprika
Majoránna
Tejföl

Elkészítés:


A szalonnát kis kockára vágom majd elkezdem addig sütni amíg zsírt nem ereszt.Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom.Beleteszem a szalonnához és megdinsztelem.Ha a hagyma már üveges leveszem a gázról és hozzá adom a piros paprikát.A megtisztított combokat hozzá adom,teszek bele sót,borsot és majoránnát. Elkeverem és felöntöm, egy kis vízzel.Lefedve elkezdem megfőzni.Elkészült ha a hús megfőtt (leválik a csontról).Kifőzöm közben a tésztát sós vízben.A kifőzött tésztára rakok a pörköltből és nyakon öntöm tejföllel.Jó étvágyat hozzá. :)

Csirke Pörkölt Tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Nemzetközi ételek, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Tepsis lecsós csirkemell mustáros-tejes pácban
Tepsis lecsós csirkemell mustáros-tejes pácban

1. A tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kilopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csirke ragu...Bajor
Csirke ragu...Bajor

A borsót és a répát a hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon előpir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Bundában sült csirke és bodza virág eper lekvár salá
Bundában sült csirke és bodza virág eper lekvár salá

20 dkg csirkemellet hosszában csíkokra vágunk. A sós palacsintamasszát egy evőkanál törött borssal és egy kanál apróra vágott citromfűvel ízesítjük. A csíkokra vágott húst félig me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kentucky chicken
Kentucky chicken

úgy, ahogyan azt kell. A csirkemellet érdemes kisebb darabokra, csíkokra, szeletekre vágni, hogy minél több fűszer és bunda kerülhessen rá, úgy lesz igazán finom. A fűszerezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk