- 1 kg csirkemell
- 2*500 ml tejszín
- 20 dkg sajt
- köretnek rizs v. sültkrumpli
Csirkéket vékony szeletekre vágom, sózom,borzosom és lisztbe forgatom. Egy ujjnyi olajban megsütöm és a kész csirkeszeletek egy lábasba teszem. Amikor megsült az összes csirkemell a lábast felöntöm a használt olajjal. Hozzáöntök egy kanálnyi fehér bort és megpárolom. Kis idő után hozzáöntöm a tejszínt (ilyenkor már rakhatom a krumplit az olajba, kb. egyszerre lesznek kész) Amikor felforrt a tejszínes csirkemell, beleteszem a sajtot, hogy jó sűrű legyen. Utána még ízesíthetem sóval és borssal.
A tejszín és a sajt is lehet több, ízlés kérdése.
úgy, ahogyan azt kell. A csirkemellet érdemes kisebb darabokra, csíkokra, szeletekre vágni, hogy minél több fűszer és bunda kerülhessen rá, úgy lesz igazán finom. A fűszerezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. 2. A vöröshagymát és a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tésztát sós vízben megfőzzük. A csirkemellet felkockázzuk sózzuk és borsozzuk, kevés vajon megpirítjuk. A megtisztított és felkockázott zellert is hozzáadjuk. A par...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 1,5 centis kockákra vágjuk, a zúzott fokhagymával együtt zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, sót, felengedjük kis vízzel, amiben puhára főzzük. A brokkolit ételí...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz