- 1 kg csirkemell
- 2*500 ml tejszín
- 20 dkg sajt
- köretnek rizs v. sültkrumpli
Csirkéket vékony szeletekre vágom, sózom,borzosom és lisztbe forgatom. Egy ujjnyi olajban megsütöm és a kész csirkeszeletek egy lábasba teszem. Amikor megsült az összes csirkemell a lábast felöntöm a használt olajjal. Hozzáöntök egy kanálnyi fehér bort és megpárolom. Kis idő után hozzáöntöm a tejszínt (ilyenkor már rakhatom a krumplit az olajba, kb. egyszerre lesznek kész) Amikor felforrt a tejszínes csirkemell, beleteszem a sajtot, hogy jó sűrű legyen. Utána még ízesíthetem sóval és borssal.
A tejszín és a sajt is lehet több, ízlés kérdése.
A tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, öntsük rá a húsra és tegyük hűtőbe félórára. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, a meghámozott répát reszeljük le és kevés olajban dinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt a krémsajtot tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a karikára vágott hagymát, a felkockázott paprikát. Ízesítsük sóval, borssal és a szerecsendióval majd keverjük össze....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű