- 1 kg csirkemell
- 2*500 ml tejszín
- 20 dkg sajt
- köretnek rizs v. sültkrumpli
Csirkéket vékony szeletekre vágom, sózom,borzosom és lisztbe forgatom. Egy ujjnyi olajban megsütöm és a kész csirkeszeletek egy lábasba teszem. Amikor megsült az összes csirkemell a lábast felöntöm a használt olajjal. Hozzáöntök egy kanálnyi fehér bort és megpárolom. Kis idő után hozzáöntöm a tejszínt (ilyenkor már rakhatom a krumplit az olajba, kb. egyszerre lesznek kész) Amikor felforrt a tejszínes csirkemell, beleteszem a sajtot, hogy jó sűrű legyen. Utána még ízesíthetem sóval és borssal.
A tejszín és a sajt is lehet több, ízlés kérdése.
1. A csirkemellről a bőrt lehúzzuk, a húst a csontról szeletekben levágjuk, kicsit kiveregetjük. 2. Sózzuk, borsozzuk és kevés forró olajban megsütjük. 3. A vékony laskára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk és meghintjük sóval. Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük. A tojásokat egy tálba ütjük, a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, s nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. A diót durvára törjük, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben megolvasztjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös oldalát vékonyan beirdaljuk ügyelve arra, hogy a húsba bele ne vágjunk. Elkészítjük a páclevet: egy tálban összekeverjük a szójaszószt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű