3 db csirkemellfilé
2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
só
1 teáskanál ételízesítő
őrölt színes bors
szerecsendió (el is hagyható)
1/2 csomag ukoricapehely
2-3 evőkanál olívaolaj
A csirkemellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, szerecsendióval, és tegyük félre.
A tejfölt keverjük össze az összepréselt fokhagymával, majd forgassuk bele a befűszerezett csirkemellet úgy, hogy a tejföl mindenhol vastagon bevonja. Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára) hogy az ízek jól átjárják a húst.
A kukoricapelyhet öntsük egy tálcára, majd tenyérrel nyomkodjuk meg, hogy kissé összetörjön, de azért ne legyen nagyon morzsalékos.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg az olívaolaj felével.
Vegyük ki a hűtőből a bepácolt csirkemellet, majd egyesével emeljük ki a tejfölből, tegyük rá a kukoricapehelyre, és alaposan szórjuk meg, hogy mindenhol befedje a tejfölt.
Ezután helyezzük a tepsire egymástól kicsit távolabb, és a maradék olívaolajjal spricceljük le, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy a kukoricapehely magába szívja az olajat, és sütés közben ne száradjon ki. (érdemes kicsit állni hagyni, mert különben sütés után túl kemény lesz a kukoricapehely)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem, így a hús nem száradt ki, jó szaftos maradt)
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én sütőben sült fűszeres krumplit készítettem, de jól illik hozzá a hasábburgonya, a rizs, krumplipüré.....
Tálaláskor helyezzük tányérra a csirkemellet, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Előkészítjük a húst. Megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a húst a hagymára sózzuk borsozzuk, és fehéredésig dinszteljük a húst.15-20 perc. Rátesszük a piros paprikát, 1 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész csirkét – a fejét és lábát levágva, a nyakát behajtva megtöltjük: a zsemlemorzsát zsírban megpirítjuk, kihűlve egy mély tálba tesszük, az áztatott, kifacsart zsemlét össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst egy edénybe öntjük, annyi vizet adunk hozzá ami ellepi, sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük. A húst felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk. 2. A töltelékhez 3 evőkanál tejfölt, felvert tojásokat, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel, reszelt sajttal, apró kockákra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz