Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos csírke


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolajNyerj a használt olajoddal!
1 csapott mokkáskanál só
4 evőkanál víz
Az édes-csípős mázhoz
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz - vegyes virág
3 evőkanál ketchup,vagy tesco csípős szósz
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:


1
A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.
2
A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.
3
A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.
4
Ha kisültek lecsepegtetjük.
5
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sok receptet kipróbáltam, mire megtaláltam ezt. Tényleg olyan, mint amilyet a kedvenc kínai éttermemben kapok. Már nem tudom kitől kaptam, de hálás vagyok neki. A recept egy sárga kis cetlin van a hűtőn, hogy mindig kéznél legyen egy gyors vacsorához.

Szezámmagos csírke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Gombás-tejszínes csirkeragu
Gombás-tejszínes csirkeragu

Az olajat felmelegítettem és beletettem az aprított fokhagymát, a felcsíkozott húst és a felszeletelt gombát. Pár perc alatt összesütöttem, hozzáadtam a pirospaprikát, és felöntött...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BBQ csirkemell nektarinnal
BBQ csirkemell nektarinnal

A csikmellet felszeletelem (4 szelet), a nektarint nagyobb kockára vágom. Egy tűzálló tálba kevés olajat öntök, belesorakoztatom a bbq szósszal megkent hússzeletek, ráhalmozom a gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós-szaftos csirkecsíkok zellerpürével
Ropogós-szaftos csirkecsíkok zellerpürével

A csirkét csíkokra vágjuk, meghempergetjük a lisztes-fűszeres keverékben, zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített 200°C-os sütőbe helyezzük. Míg pirul, a maradék liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
SZUPERGYORS CSÍPŐS CSIRKEFALATOK
SZUPERGYORS CSÍPŐS CSIRKEFALATOK

A szószhoz a vizet, szójaszószt, zúzott fokhagymát, mézet, barna cukrot, Tabasco szószt és borsot felforraljuk, majd 2 tk vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a szószt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk