menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos csírke


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolajNyerj a használt olajoddal!
1 csapott mokkáskanál só
4 evőkanál víz
Az édes-csípős mázhoz
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz - vegyes virág
3 evőkanál ketchup,vagy tesco csípős szósz
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:


1
A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.
2
A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.
3
A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.
4
Ha kisültek lecsepegtetjük.
5
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sok receptet kipróbáltam, mire megtaláltam ezt. Tényleg olyan, mint amilyet a kedvenc kínai éttermemben kapok. Már nem tudom kitől kaptam, de hálás vagyok neki. A recept egy sárga kis cetlin van a hűtőn, hogy mindig kéznél legyen egy gyors vacsorához.

Szezámmagos csírke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrienn
Cukkinis csirkefasírt
Cukkinis csirkefasírt

A csirkét apróra vágjuk és a cukkinit lereszeljük, majd összekeverjük a fűszerekkel, a zabliszttel/zabpehellyel illetve a tojással. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos csirkefalatok (Zé)
Sajtos csirkefalatok (Zé)

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd beledobjuk egy késes aprítóba és a fokhagymával, a sóval, a borssal és a tojással együtt pépesre dolgozzuk. Golyókat formázunk a masszából és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mustáros-chilis csirkeszárny
Mustáros-chilis csirkeszárny

A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz e...

Elkészítési idő: 15 perc, pácolá
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés taco
Csirkés taco

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük a sajtot (finom lyuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk