Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkefalatok krémsajtos bundában


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj

Elkészítés:


Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira
Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

2 kg csirkemellhez elég a másfél adag tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kacsazúza pörkölt tésztával
Kacsazúza pörkölt tésztával

A zúzát alaposan megmossuk, és feldaraboljuk. Olajon megpároljuk a hagymát, majd beletesszük a zúzát, és pirítjuk majd a piros paprikát is beletesszük. Felöntjük annyi vízzel, a...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tepsis csirkemell pikánsan
Tepsis csirkemell pikánsan

csirkemellet megmossuk, ha nem szeretjük a bőrét, lefejtjük. A lágy vaj nagy részét elkeverjük a mustárral és a fűszersóval, és a csirkemelleket alaposan lekenjük ennek a keverékne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csuri
Hamis brassói csirkemellből
Hamis brassói csirkemellből

1. A húst vékony csíkokra vágjuk és a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk. 2. Megszórjuk ételízesítővel, majoránnával fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával készre pár...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Paprikás csirke
Csirke - Paprikás csirke

1. Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a feldarabolt csirkét. 2. Megsózzuk, és a dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk