3 db csirkemell
40 dkg gomba
1 póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsomlé
őrült paprika
1 doboz főzőtejszín
só
bors
olaj
A póréhagymát az olajon megfuttatjuk, rárakjuk a felkockázott csirkemellet. Megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük paradicsomlével és kevés vízzel. Fűszerezzük, majd kb 30 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, még 15 percig főzzük. Tejszínt kikeverünk egy evőkanál étkezési keményítővel. Hozzáadjuk a húshoz, szép, selymes mártást kapunk. Galuskával, tésztával tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.
A megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük. A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA pulyka mellet kicsit kiklopfoljuk és megszórjuk sóval, borssal. Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatjuk. A diót, a zsemlemorzsát összekeverjük, belekeverjük a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a vajat nagy lábosba teszem, felolvasztom és közepes lángon megfonnyasztom rajta az apróra vágott hagymát és a nagy lyukú reszelőn lereszelt zellert. Amikor egészen p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA májat mossuk meg, ha szükséges, tisztítsuk meg, majd vádjuk apró darabokra. Egy kis darab vajon pirítsuk puhára, majd rakjuk félre. A vöröshagymát vágjuk apró kockára, a sült máj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű