300 g csirkemellfilé
2 db nagy alma
1 evőkanál gyömbérpor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
A sütéshez:
1 evőkanál kókuszolaj
A csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk.
Jól összekeverjük a gyömbérporral. (Akár állni is hagyhatjuk ha van rá időnk.)
Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, sózzuk és hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott almákat.
Hozzáadjuk a fahéjat. Tovább pirítjuk, míg az alma meg nem puhul.
Melegen tálaljuk. Akár főtt rizzsel, vagy krumplipürével is fogyaszthatjuk.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük. A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy sütésálló mély serpenyőben (a nyele nem lehet műanyag, mert megolvad) vagy bármilyen tűzálló tálban hevítsünk olajat. Tegyük bele a csirkéket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű