Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell tésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db egész csirke mell filé
10-15 dkg füstölt húsos szalonna
1 kis doboz szeletelt gomba
1 db nagyobb fej hagyma
1 db zöldpaprika
l db kisebb paradicsom
2-3 evőkanál olíva, vagy napraforgó olaj
1 evőkanálnyi paprika krém
2 db pörkölt kocka, vagy pörkölt alap por 2 evő kanálnyi
1 pohár tejfel, vagy 2 dl főző tejszín.
só az ízesítéshez, ha még szükséges

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon, és amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot.
Egy kicsit összesütjük, és hozzátesszük a felkockázott szalonnát, pirítjuk, hogy kapjon egy kis szint, és paprikázzuk, rátesszük a rostokra merőlegesen vékony szeletekre vágott csirke mellet.
Ezt fehéredésig sütjük, hozzá adjuk a leszűrt gombát, azzal is sütjük néhány percig, aztán felengedjük 1-1,5 dl vízzel, és többször kavargatva puhára főzzük.
Amikor puha, beleteszünk 2 db pörkölt kockát, vízzel szaporítjuk, hogy sűrű szaftot kapjunk.
Néhány percig főzzük, majd beletesszük a tejfelt, jól összekavarjuk, amikor felforr, készen van. Makaróni vagy egyéb tésztával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Csirkemell tengerész módra
Csirkemell tengerész módra

A négy csirkemellet nyolc szép szeletté vágjuk. A vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát. A hússzeleteket beletéve, mindkét oldalukon fehéredésig sütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tej
ASDF
ASDF

fgasfg

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Omlós, ropogós kacsamell mandarinmártással
Omlós, ropogós kacsamell mandarinmártással

A kacsamellet a bőrös felén beirdaltam, megsóztam, a húsos oldalán megborsoztam frissen őrölt, durva borssal. Éjszakára betettem a hűtőbe. Másnap a bőrös felén kezdtem sütni, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Csirkecomb - Fűszeres csirke
Csirkecomb - Fűszeres csirke

1. A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. 2. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk