30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba szeletelve
6 db koktélparadicsom
1 dl tejszín
só
1 db vöröshagyma
1 kk oregano
1 kevés őrölt bors,
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek,olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika
A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk.
5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.(Én frisset használtam hozzá),de a szárított is megteszi.
10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a főzőtejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.
Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még.Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Ha szükséges sózzunk még utána.
1. A májat megtisztítjuk (nehogy epe maradjon rajta). Felekre szedjük. 2. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. 3. A zsiradékon megdinszteljük a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirke melleket szeletekre vágjuk,majd negyedeljük. A szalonna szeleteket tűzálló edény aljára fektetjük és rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borssal megszórt és lisztbe for...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű