Családireceptkönyv.hu

Toszkán csirkeragu


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba szeletelve
6 db koktélparadicsom
1 dl tejszín

1 db vöröshagyma
1 kk oregano
1 kevés őrölt bors,
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek,olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük.

Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk.

5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.(Én frisset használtam hozzá),de a szárított is megteszi.

10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a főzőtejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.

Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még.Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Ha szükséges sózzunk még utána.

Toszkán csirkeragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pulykacomb pörkölt
Pulykacomb pörkölt

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és lábosban kiengedjük a zsírját. Ezen a zsíron (és szükség szerint plusz zsiradék hozzáadásával) dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Tűz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Csirkealagút
Csirkealagút

Magyaros étek- Csirkealagút 2014. augusztus 26., 09:56 Őseink szívesen fogyasztottak vadon élő és háziszárnyasokból készült étkeket. Napjainkban a vadak helyett leginkább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell spenótos tésztával
Csirkemell spenótos tésztával

A tésztát sós vízben kifőzöm. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és olajban a vékony karikára vágott hagymával és fokhagymával megpirítom, sózom, borsozom. A spenótot kevés víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ettől nem lesz száraz a csirkemell
Ettől nem lesz száraz a csirkemell

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk