80 dkg csirkemell filé,10 g só (1 tk.),1/4 tk. őrölt bors,1/4 tk. pirospaprika,1/16 szerecsendió őrölve,70 g liszt,4 tojás,165 g zsemlemorzsa,165 g szezámmag
Olaj a sütéshez
Vágd csíkokra a csirkemell filét.
2. Fűszerezd a csirkét sóval borssal, pirospaprikával és szerecsendióval. Utána forgasd át a húsokat, hogy mindenhol érje a fűszer.
3. Készítsd elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: egy tányérban a lisztet, egy másikban a tojásokat enyhén sózva és felverve, egy harmadik tányérban pedig az összekevert zsemlemorzsát és szezámmagot.
4. A klasszikus panírozást használva forgasd először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába a csíkokat. Figyelj arra, hogy minden lépésnél rendesen befedje a liszt, tojás és a szezámmagos prézli. Az utolsó lépésnél nyomkodd bele kicsit a szezámmagokat, különben sütés előtt és közben nagyrészt lehullanak.
5. Ennél a pontnál érdemes egy kicsit pihentetni a panírozott húsokat, mint minden rántott étel esetében (10-30 perc).
6. Melegíts fel egy lábasban vagy serpenyőben olajat közepes hőfokon (kb. 160-170 fok). A szezámmagos csirkemell csíkok bő olajban sülnek, legalább 1 l olaj szükséges hozzá.
7. Közepes lángnál süsd. Egy adag kb. 5 perc alatt sül meg, amikor szép színe lesz. Nyugodtan tehetsz az edénybe többet is egyszerre, itt nem baj ha kicsit túlzsúfoltan sülnek.
8. Szedd ki a megsült szezámmagos csirkemell csíkokat az olajból. Csöpögtesd le őket és tedd egy konyhai papír törlőre.
Pác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...
Elkészítési idő: 3 óraA libamellet konyhai papírtörlővel megszárítjuk. A bőrét beirdaljuk, ügyelve arra, hogy csak a hájréteget vágjuk át, és a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk. Egy vastag aljú...
Elkészítési idő:Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük...
Elkészítési idő: