50 dkg csirkemellfilé
2 ek (gm) lisztkeverék
40 dkg barna csiperke
0,5 dl worchester szósz
1 gerezd fokhagyma
15 dkg (lm) vaj
0,5 citrom frissen facsart leve
1 csokor petrezselyemzöld
2 szál újhagyma
20 dkg (gm) tészta
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
A csirkemellet ketté vágjuk, majd “lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjunk. Kicsit megklopfoljuk, majd megforgatjuk a sózott, borsozott lisztben, és előmelegített zsiradékban hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Oldalanként kb. 4-4 perc.)
Ha a hús szépen megpirult, kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsiradékba beleöntjük a szeletekre vágott gombát – én nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosni – és szépen lepirítjuk.
Ha a gomba már kezd pirulni, hozzáadjuk a worchester szószt, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a vajat, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet, és összefőzzük.
A kifőtt tésztára ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, meglocsoljuk a gombás raguval, és forrón kínáljuk.
Minden müveletet ugyanabban a serpenyöben csinálni!! Almát olajon karamellizáljuk, félretesszük. A felvágott hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk, félretesszük. A feldarabolt m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűE-Z olaj spray-el befújt serpenyőben süsd a hús egyik oldalát, majd megfordítás előtt, a sületlen felét fújd be E-Z olaj spray-vel és fordítsd meg a másik oldalát. Süsd aranybarnár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket közepesen vékony csíkokra vágom, besózom és beborsozom. Lisztbe majd a tojásba beforgatom. Lereszelem a sajtot és beleforgatom az előkészített csirkemelleket. Hőá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű