2 db egész csirkecomb
fokhagyma
kevés zsír a sütéshez
olívaolaj
színes bors
só
A csirkecombokat kicsontozzuk majd lesózzuk, frissen színes borsot darálunk rá (A csontot fagyasszuk le vasárnapig, szuperül felturbózhatjuk vele a húslevest!). Az olívaolajat kikeverjük a zúzott fokhagymával és bedörgöljük vele a hús mindkét oldalát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de minimum pár órát álljon a pácban. Egy nagyobb serpenyőben egy evőkanálnyi zsírt felforrósítunk és a bőrével lefelé belefektetjük a combokat. Most jön a lényeg, amitől olyan különleges lesz ez a sült:
Nehezéket kell tenni a húsra, hogy a saját zsírját kipréseljük belőle, és abban süljön meg, a fűszerek pedig nagyon pikáns kérget képeznek rajta.
Én hagyományos "parazsas" vasalóval csináltam, de természetesen bármilyen nehezebb tárgy jó helyette: kisebb kettlebell, féltégla, kinek mi akad a kezébe :)
A nehezék alá mindenképpen tegyünk egy hőálló tálat, és feltétlen kesztyűben dolgozzunk, mert a tál és a nehezék is hamar átforrósodik!
Kb 10 perc alatt a hús szépen átsül, óvatosan megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Az a legjobb benne, hogy nem lesz száraz, a külseje mégis ropogós.
A csirkemellet forgasd bele a fűszerkeverékbe, és felforrósított serpenyőben, kókuszzsíron pirítsd meg. Ízlés szerint sózd és borsozd a végén.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szép szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Tegyünk mindegyik szeletre egy is lazacot, sajtot, és tekerjük fel. Rögzítsük fogvájóval. Előmelegített sütőben 200...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megmosott és megszárított csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd 1-1 szelet ananászt aláteszünk és fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen ki. A tetejüket olajjal kissé...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a karikár...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes