menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell sonka . . Fokhagyma - pirospaprika könt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db bőr nélküli csirkemell
zsír a sütéshez(kacsazsír, libazsír)
só, bors
édes őrölt paprika
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
1-2 ág rozmaring
4-5 levél friss bazsalikom levél

Elkészítés:



A csirkét sózom, borsozom és szárnyas(kacsa, liba) zsírjában elősütöm.
A kisült zsírral meglocsolva, fűszernövényekkel meghintve,
200 fokon 20-25 perc alatt puhára sütöm. A kész husi minden oldalát
megkenem frissen zúzott fokhagymával és piros paprikával szórom,
mintegy köntösbe öltöztetem :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretként én párolt rizzsel kínáltam. Hidegen, szendvics készítéshez is kiváló!
Friss salátával diétázók is bátran fogyaszthatják!

Csirkemell sonka . . Fokhagyma - pirospaprika könt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtkrémes bundában sült csirkemell
Sajtkrémes bundában sült csirkemell

A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos-tejfölös csirke**
Sajtos-tejfölös csirke**

Ezt az ételt ajánlatos cserépedényben Római tál) készíteni. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel by B
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel by B

A sütőt előmelegítjük grillfokozatra. A csirkemájat meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megborsozzuk (sózni csak sütés után fogjuk, hogy ne keményedjen meg. Egy alufóliával borítot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Sajtos, zöld fűszeres rántott csirkemell
Sajtos, zöld fűszeres rántott csirkemell

A húst 4-5 szeletre osztjuk, majd kiklopfoljuk, átkenjük sóval és borssal. A lisztet, a zsemlemorzsát, a zöld fűszereket, a fokhagymaport és a reszelt parmezánt összekeverjük. A to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk