2 csirkemell
0,5 kg gomba
10 dkg sonka
1 nagy doboz tejföl
20 dkg vagy 15 deka sajt és 1 nagy mozzarella golyó
2 tojás
1 fej vöröshagyma, 2-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors, oregánó, olaj
A hagymát kevés olajon lepirítom, hozzáadom a fokhagymát, a petrezselymet, majd a gombát. Fűszerezem és addig sütöm, amíg majdnem minden levét elfőtte, majd félreteszem. A csirkemellet vastagabb szeletekre vágom, fűszerezem, megforgatom lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. Egy kiolajozott tepsibe teszem szép sorban. A közben kihűlt gombához keverem a tejfölt és a tojásokat, egyenletesen elosztom a csirkemell tetején, betakarom a sonkával, megszórom a fele sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm. Ezután a maradék sajtot elosztom a tetején és 250 fokon még 5 percet sütöm.
A húst megmossuk, megszárítjuk, a zsíros részeket levághatjuk, majd tetszés szerinti darabokra felvágjuk. A húst megkenjük a zúzott fokhagymával, olajjal meglocsoljuk, lezárható d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMellszeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk. Tepsibe helyezzük, majd reszelt sajttal felvert tojással leöntjük. Rétegezzük. Tetejére tojásos réteg kerüljön. Addig sütjük kb 160 fokon...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűNem kell előre pácolni, csak egy nagyobb kiolajozott sütőtálba tegyük bele a kacsát, és öntsük rá a kólás levet. 180 fokon, alufóliával lefedve süssük 2 és fél órát. Félidőnél egys...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húshoz keverjük a hozzávalókat, pici gombócokat formálunk belőle, és félretesszük. 2. Elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát apróra vágjuk, 3 ek olajon megpároljuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű