Zöldborsós csirkemell vajon párolva, tejfölös apró galuskával
A csirkemellet felkockázom /50 dkg/ és 6 dkg vajon fehéredésig párolom. 1 kanál darált hagymát teszek rá, és a fagyasztott zöldborsót /50dkg/. 2 dl húslével felöntöm és 15 perc alatt készre párolom. Sózom, borsozom, petrezselyemzöldjével bőven megszórom. A galuskához 2 tojást, 1 pici sót, 2 dl tejfölt összekeverek és annyi lisztet adok hozzá, hogy galuskatésztát kapjak. Van aki tejszínnel készíti, nekem tejföllel jobban ízlik !
A húshoz A sonkát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett, kicsavart káposztát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk. A csirkemelleket ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, s nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. A diót durvára törjük, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben megolvasztjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 1óra30 perc Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit jó alaposan keverd össze (ha nincs sumacod, elhagyhatod, de vele sokkal jobb). A csirkecombokat tedd egy simítózáras nylon zacskóba. Én a bőrét leszoktam szedn...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes