Zöldborsós csirkemell vajon párolva, tejfölös apró galuskával
A csirkemellet felkockázom /50 dkg/ és 6 dkg vajon fehéredésig párolom. 1 kanál darált hagymát teszek rá, és a fagyasztott zöldborsót /50dkg/. 2 dl húslével felöntöm és 15 perc alatt készre párolom. Sózom, borsozom, petrezselyemzöldjével bőven megszórom. A galuskához 2 tojást, 1 pici sót, 2 dl tejfölt összekeverek és annyi lisztet adok hozzá, hogy galuskatésztát kapjak. Van aki tejszínnel készíti, nekem tejföllel jobban ízlik !
A karfiolt, megtisztítjuk majd rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben körülbelül 10 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd félretesszük. A csirkemellet vékony szele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat, szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű