30 dkg. friss csirkemáj . 1 fej hagyma . 2-3 gerezd fokhagyma . 1 nagyobb paradicsom (szezonon kívül, hámozott olasz konzervparadicsom) . 1-2 ág friss kakukkfű . 1 csésze mirelit zöldborsó . 1 csésze jázmin rizs . alaplé . vaj . só, bors, majoránna
1. Először is, elkészítem a párolt rizst , majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig.
2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát.
3. Rádobom a kisebb darabokra vágott csirkemájat amit addig pirítok, míg színt nem kap mindenhol, ekkor rászórom a kakukkfüvet, egy csipet majoránnát rámorzsolok és alaposan megborsozom.
4. Ezután felöntöm annyi alaplével, hogy majdnem ellepje 4-5 percig közepesnél erősebb fokozaton, párolom, közben ráreszelem a fokhagymát.
5. Megszórom a tetejét a zöldborsóval és a kockákra vágott paradicsommal, lefedem és még 5-6 percig párolom, míg a borsó megpuhul.
6. Ezután megsózom a májas ragut (előbb ne sózzuk mert a máj megkeményedik), hozzákeverem a párolt jázmin rizst és már csak addig hagyom a tűzhelyen míg a rizs is összemelegszik a májjal.
Azonnal frissen tálaljuk, mert melegítve nem az igazi.
Friss kenyérrel és savanyúsággal, mondjuk almapaprikával vagy csemegeuborkával kínáljuk.
A hozzávalókat darabokra vágom ízlés szerint sózom borsozom ,egy tálban jól összekeverem,a tojásokat felverem a tejföllel és azt is hozzákavarom . A mufinformába papírt teszek é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és szárazra töröljük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és legalább egy órát pihentetjük. Az olajon megdinszteljük a hagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat befűszerezem, és egy olajjal vékonyan kikent tepsibe pakolom úgy, hogy közte legyen még hely a karfiolnak is. A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, majd úgy nyer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű