2 kg csirkemell vagy comb kifilézve
tej, annyi, hogy egy tálba téve a húst, ellepje azt
6-7 gerezd fokhagyma
liszt
tojás
50-70 dkg trappista sajt
25 dkg márványsajt
1 l tejföl
A felhasználás előtti napon a húst beáztatom fokhagymás tejbe és próbálom minél jobban lezárni az edényt, amibe teszem.
Másnap egy nagy, lehetőleg tapadásmentes tepsi alját telereszelem a trappista sajttal. Nem kell vastagon, csak hogy mindenütt betakarja a tepsit. Ezután a csirkedarabokat egymás után lisztbe és tojásba forgatom, aztán szépen egymás mellé leteszem a tepsibe. Mikor kész az első sor, betakarom megint reszelt trappistával. Utána a márványsajtot belereszelem a tejfölbe és ezzel a keverékkel meglocsolom a húst. A következő sor ugyanígy néz ki. A 2. adag tejfölös keverék után letakarom alufóliával és min, másfél órát párolom 175 fokon. Amikor már átfőtt a hús, kiveszem és a tetejére is reszelek még egy réteg sajtot, amit aztán rásütök szép arany színűre, már fólia nélkül.
Sót nem szabad a tejbe tenni, mert a márványsajt adja a sósságát. Lehetőleg nem kell több sort tenni, mint 2, inkább 2 tepsibe, mert nem sül át rendesen.
Az eredeti recept úgy szólt, h a csirkét úgy kell panírozni, hogy a harmadik dolog, amibe forgatjuk, az a reszelt sajt, csak én azt túl babrásnak ítéltem a sokadik alkalom után.
Reszelni a sajtot nagylukú reszelőn szoktam reszelni, talán káposztareszelőnek hívják.
Nem nagyon szoktam hozzá köretet adni, mert nagyon tömős, de ha mégis, akkor a rizs passzol.
A filét vékony szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és vajjal kikent tepsibe helyezzük .A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük .és a húsra halmozzuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. A hagymát karikára vágjuk,(kb. fél centi vastagra) rá teszünk egy csirkemájat, picit sózzuk, borsozzuk, majoránnát szórunk rá és egy szelet bacon-nal szorosan áttekerjük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS 1. A combokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk. 2. Összekeverjük a mézet, a mustárt, a ketchupot, az olajat, a gulyáskrémet, a chilit és a fűszerkeveréke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, mindkét oldalukon keresztet vágunk rájuk. Forró vízbe dobjuk őket, majd maximum 1 perc után ki is vesszük. Hideg víz alatt gyorsan lehúzzuk a héjukat. A...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű