1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
40 dkg tisztított csiperkegomba
20 dkg sonka - ebből érdemes házit beszerezni, ha igazán ízletes fogást szeretne
20 dkg óvári sajt
15 dkg bacon
5 dkg liszt
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
só, frissen őrölt bors
olaj
A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, dörgöljük át jó alaposan sóval, forgassuk meg lisztben, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpirult szeleteket szedjük egy tálba. A hagymát kockázzuk apróra, a gombát vágjuk vékony szeletekre, majd a serpenyőben forrósítsuk egy kis olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, és ha már szép üveges, adjuk hozzá a gombát.
Miután a gomba is megpirult, keverjük hozzá a petrezselymet, és vegyük le a tűzről. Vajazzunk egy ki egy tűzálló tálat, tegyük az aljára a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.
180 fokra melegítsük a sütőt, és pirítsuk össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórjuk rájuk a sajtot, tegyük vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre, és már kész is van a lakoma.
A húst átkenjük sóval és borssal, majd 2 evőkanálnyi mustárral és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük. A vajat felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom. A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, és összeturmixolom az összes hozzávalót. Egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMég a sütés előtti napon pácold be a húst: mi most csirkeszárnyat és combot ettünk, de bármilyen husival elkészítheted. Egy nagyobb edénybe önts kókuszolajat, tedd bele a husikat é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű