1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
40 dkg tisztított csiperkegomba
20 dkg sonka - ebből érdemes házit beszerezni, ha igazán ízletes fogást szeretne
20 dkg óvári sajt
15 dkg bacon
5 dkg liszt
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
só, frissen őrölt bors
olaj
A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, dörgöljük át jó alaposan sóval, forgassuk meg lisztben, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpirult szeleteket szedjük egy tálba. A hagymát kockázzuk apróra, a gombát vágjuk vékony szeletekre, majd a serpenyőben forrósítsuk egy kis olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, és ha már szép üveges, adjuk hozzá a gombát.
Miután a gomba is megpirult, keverjük hozzá a petrezselymet, és vegyük le a tűzről. Vajazzunk egy ki egy tűzálló tálat, tegyük az aljára a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.
180 fokra melegítsük a sütőt, és pirítsuk össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórjuk rájuk a sajtot, tegyük vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre, és már kész is van a lakoma.
1. A kiklopfolt sózott csirkemelleket paprikás lisztbe megforgatjuk, kisütjük serpenyőben és egymás mellé tesszük tepsibe. 2. Ezután teszünk rá bőséggel tejfölt és sajtot, majd...
Elkészítési idő:A vékony szeletekre vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Zsírjára pirítjuk. Ekkor adjuk hozzá a csíkokra vágott májat. Megszórjuk töröt...
Elkészítési idő:A vajat közepes lángon összemelegítem az olajjal. Ráteszem a szeletelt hagymát, finoman sózom és szép barnára dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított rozmaringot...
Elkészítési idő:A húst megmossuk, felszeleteljük és besózzuk. Az olajat melegíteni kezdjük, a lisztet pedig a parmezán felével összekeverjük. A hússzeletek beleforgatjuk a lisztbe, és ha kellően...
Elkészítési idő: