Családireceptkönyv.hu

Óvári szelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
40 dkg tisztított csiperkegomba
20 dkg sonka - ebből érdemes házit beszerezni, ha igazán ízletes fogást szeretne
20 dkg óvári sajt
15 dkg bacon
5 dkg liszt
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
só, frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés:


A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, dörgöljük át jó alaposan sóval, forgassuk meg lisztben, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpirult szeleteket szedjük egy tálba. A hagymát kockázzuk apróra, a gombát vágjuk vékony szeletekre, majd a serpenyőben forrósítsuk egy kis olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, és ha már szép üveges, adjuk hozzá a gombát.
Miután a gomba is megpirult, keverjük hozzá a petrezselymet, és vegyük le a tűzről. Vajazzunk egy ki egy tűzálló tálat, tegyük az aljára a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.
180 fokra melegítsük a sütőt, és pirítsuk össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórjuk rájuk a sajtot, tegyük vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre, és már kész is van a lakoma.

Óvári szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Cserépedényben készült ételek, Csőben sült ételek, Gombás ételek, Sertés húsból készült ételek, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztás csirke
Káposztás csirke

A csirkecombokat előző nap a hajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel. Az étel készítése előtt a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NYárson sült galamb
NYárson sült galamb

1. A galambokat mossuk meg folyó víz alatt, töröljük szárazra, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk meg. 2. A töltött olívabogyókat metéljük apróra. 3. Készítsünk marinádot a f...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Indiai vajas csirke
Indiai vajas csirke

Elkészítjük a pácot: a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a gyömbért megpucolva lereszeljük. Mindent – a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a limelevet és a fűszereket is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cukkinis csirkepaprikás
Cukkinis csirkepaprikás

A megtisztított csirkét felkockázzuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát kockára vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredési...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk