1 db csirke (az aprólékból levest készíthetünk)
1 evő kanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál só
1 db paradicsom
1 édes paprika
1 csípős paprika ( díszítés)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 db nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édes paprikakrém
1 kispohár tejföl
1 evőkanál liszt
Lepirítjuk a kockára vágott szalonnát,kiszedjük a pirosra sült pörcöket. A visszamaradt zsírba beletesszük a forgóknál felaprított csirkehúst. Körbekapatjuk. Ráöntjük a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Meghintjük az őrölt pirospaprikával és ízlés szerint sóval. Egy percig kis lángon pirítjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel és rövid lével pároljuk.
15-20 perc után hozzáadjuk az aprított paprikát és paradicsomot. Ezután fedő nélkül tovább pároljuk. Hozzákeverjük a paprika krémet. Közben elkészítjük a tejfölös habarást ( 1 kispohár tejfölt egy evőkanál liszttel és 3 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk ).
Ezzel sűrítjük be az ételt. Ami 3-5 perc további főzést jelent.
Nokedlivel tálaljuk.
Fokhagymás tejben legalább 2 óra hosszát pihenjen a hús. A tojássárgáját kikeverem, hozzáadom a sört. Beleteszem a lisztet, és egy kis sót. A tojások fehérjét kemény habbá verem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Más...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet felkockázzuk és lesózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk. A főtt tojást megpucoljuk és tojásszeletelőn mindkét irányból fels...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a töb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű