menu

Családireceptkönyv.hu

Szemesi csirkepaprikás


Írta:

Elk. idő: 1óra 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db csirke (az aprólékból levest készíthetünk)
1 evő kanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál só
1 db paradicsom
1 édes paprika
1 csípős paprika ( díszítés)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 db nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édes paprikakrém
1 kispohár tejföl
1 evőkanál liszt

Elkészítés:







Lepirítjuk a kockára vágott szalonnát,kiszedjük a pirosra sült pörcöket. A visszamaradt zsírba beletesszük a forgóknál felaprított csirkehúst. Körbekapatjuk. Ráöntjük a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Meghintjük az őrölt pirospaprikával és ízlés szerint sóval. Egy percig kis lángon pirítjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel és rövid lével pároljuk.
15-20 perc után hozzáadjuk az aprított paprikát és paradicsomot. Ezután fedő nélkül tovább pároljuk. Hozzákeverjük a paprika krémet. Közben elkészítjük a tejfölös habarást ( 1 kispohár tejfölt egy evőkanál liszttel és 3 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk ).
Ezzel sűrítjük be az ételt. Ami 3-5 perc további főzést jelent.
Nokedlivel tálaljuk.

Szemesi csirkepaprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
Tejszínes, krémsajtos csirkemell szarvacskával
Tejszínes, krémsajtos csirkemell szarvacskával

A vöröshagymát apróra vágom és az olajon üvegesre pirítom. Ráteszem az apró kockára vágott csirkemellet kifehéredéséig pirítom. A kaliforniai paprikát kis kockára vágom és az össz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszínes-sajtos szószban sült csirkecombok
Tejszínes-sajtos szószban sült csirkecombok

A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és megsózzuk őket. A tejszínt elkeverjük 15 dkg reszelt sajttal. Egy hőálló edény aljára teszünk a sajttal elkevert tejszínből, rátesszük a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös csirke
Tejfölös csirke

A hagymát aránylag apróra felkockázom, és megdinsztelem egy kevés olajon. Ha már üveges, akkor megszórom pirospaprikával, és gyorsan felöntöm egy kevés vízzel, nehogy leégjen, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Tejfölös-fokhagymás hús
Tejfölös-fokhagymás hús

Hús szeleteket sózzuk, borsozzuk majd paprikás lisztbe forgatjuk. Letesszük őket egy tepsibe vagy tűzálló edénybe. Tejfölt összekeverjük delikáttal, fokhagymával és borssal. Ráöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk