1 db csirke (az aprólékból levest készíthetünk)
1 evő kanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál só
1 db paradicsom
1 édes paprika
1 csípős paprika ( díszítés)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 db nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édes paprikakrém
1 kispohár tejföl
1 evőkanál liszt
Lepirítjuk a kockára vágott szalonnát,kiszedjük a pirosra sült pörcöket. A visszamaradt zsírba beletesszük a forgóknál felaprított csirkehúst. Körbekapatjuk. Ráöntjük a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Meghintjük az őrölt pirospaprikával és ízlés szerint sóval. Egy percig kis lángon pirítjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel és rövid lével pároljuk.
15-20 perc után hozzáadjuk az aprított paprikát és paradicsomot. Ezután fedő nélkül tovább pároljuk. Hozzákeverjük a paprika krémet. Közben elkészítjük a tejfölös habarást ( 1 kispohár tejfölt egy evőkanál liszttel és 3 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk ).
Ezzel sűrítjük be az ételt. Ami 3-5 perc további főzést jelent.
Nokedlivel tálaljuk.
A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet hideg vízben megmossuk, megtisztítjuk és kockákra aprítjuk, sóval, borssal ízesítjük és betesszük a hűtőbe egy picit pácolódni. 2. A csirke bundájához a felsorol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha a csirke megpirult, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam, cayenne borssal megszórtam, citromlével alaposan meglocsoltam, két órát pihentettem, majd erős tűzön, kevés olívaolajban mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű