menu

Családireceptkönyv.hu

Pulyka felvágott házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg bőrös pulyka comb, felső
15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 tk oregánó, szárított morzsolt
2 tk bazsalikom, szárított morzsolt
1 tk pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
1 ek só

Elkészítés:


A pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra.

A szalonnát fél centis kockákra vágom. A lenyúzott bőrt megtisztítom, felaprítom és egy késes aprító géppel a fokhagymával és a kis darab húsokkal együtt pépesre darálom.

Egy keverő tálba borítom, hozzáadom a szalonnát és a fűszereket, megsózom és jól összekeverem. Ez a fűszerezés olaszos ízeket varázsol a felvágottunknak. A fűszerezést mindenki saját ízlése szerin változtathatja.

Alufóliát terítek az asztalra duplán, a közepére rakom a massza negyedét, ellapítom 15×5 cm téglalapra.

Rárakok 2 sort a félretett húsokból, befedem a massza másik negyedével, ennek a közepére rakok 1 hús csíkot. Az alufóliával henger alakúra igazítom, fölül hosszában összefogom, a végeit elcsavarom, mint a szaloncukrot.

Az egészet sütő zacskóba teszem felcsavarom és a végeit szorosan elkötöm. A maradék masszát és hús csíkokat felhasználva, még egy “szaloncukrot” készítek.

Egy lábasba annyi hideg vízbe teszem, hogy ellepje és elkezdem főzni. 2,5-3 órán keresztül lassú forrással főzöm, majd a vízzel együtt hagyom kihűlni. Kb. 2-3 óra múlva kicsomagolom és hűtőbe teszem.

Ha lehűlt akkor 2-3 mm vékonyan szeletelem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSIRKEFARHÁT -ZÖLDSÉGLEVES GRÍZGALUSKÁVAL
CSIRKEFARHÁT -ZÖLDSÉGLEVES GRÍZGALUSKÁVAL

A csirkefarhát részéből kivágjuk a zsírmirigyet. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel. -Bele a tisztított és aprított zöldségek, a fűszerek, és feltesszük főni közepes lángon....

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai illatos omlós csirke piritott tésztával
Kínai illatos omlós csirke piritott tésztával

A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar  HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE
HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE

A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fóliában sült töltött fasírttekercs
Fóliában sült töltött fasírttekercs

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk