1 db csirke (egész)
100 g vaj
1 csipet só
1 csipet bors
5 gerezd fokhagyma
1 csipet cukor
1 db citrom
1 csokor kakukkfű
1 ek étolaj
1 csokor petrezselyem
A csirkét alaposan kenjük be vajjal majd sózzuk, borsozzuk és finoman cukrozzuk be. Tegyük a hűtőbe pár órára. Ezután töltsük be a citrommal, kakukkfűvel és fokhagymával. Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva és étolajjal alálocsolva süssük 180 fokon 40-50 percig. Amikor puhának érezzük, leszedjük róla a fóliát és teljesen készre sütjük, folyamatosan locsolgatva.
Petrezselyemmel és a saját szaftjával tálaljuk.
Az újhagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a túróval. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojásokat, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A májakat lecsepegtetjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filét vékony, kisujjnyi csíkokra vágom, 15 -20 percig gyömbéresen pihentetem. Bő olíva olajban kérgesítem, sózom. Ha pirulni kezd (majdnem készre sütjük), 2 – 3 evők...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA szárnyakat megmosom, megtisztítom, enyhén megsózom, és egy kiolajozott tepsi alján elrendezem. Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, és ráöntöm a húsra úgy, hogy mindenütt bef...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű