500 g ananász konzerv
1 kg csirkemell filézve
1 fej kisebb vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint curry
3 evőkanál tejföl
375 g zacskós gyors rizs
A pirításhoz:
étolaj
Az ananászt kisebb darabokra felkockázom, a levét elteszem.
Ugyanígy felkockázom a csirkemellet is. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom, majd olajon megpirítom. Ha üvegesre pirult, megsózom, majd hozzáteszem a csirkét. A húst kifehéredés után még 10 percig párolom födővel, majd hozzáöntöm a megmaradt ananászlevet, és megszórom curryvel. További 10 percet párolom födővel, majd hozzáöntöm a felkockázott ananászt.
Közben az előírásnak megfelelően elkészítem a rizst.
A húst 10 perc után megkóstolom, ha szükséges, még ízesítem. Ezután egy bögrében a három teáskanálnyi tejfölt elkeverem ugyanennyi ananászos szafttal, majd hozzákeverem a húshoz, és még 5 percet rotyogtatom.
Olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Mikor félig kész a hagyma, rátesszük a hússzeleteket, és megsütjük mindkét oldalát. Ha megsült a husi és a hagyma is, felöntjük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagy serpenyőt felhevítünk, felolvasztunk benne fél ek vajat és 1 ek olajat. 2. Ráreszeljük a fokhagymát, pár másodperc alatt átpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, és megtisztítjuk. A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és a fokhagymával (amit fo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű