500 g ananász konzerv
1 kg csirkemell filézve
1 fej kisebb vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint curry
3 evőkanál tejföl
375 g zacskós gyors rizs
A pirításhoz:
étolaj
Az ananászt kisebb darabokra felkockázom, a levét elteszem.
Ugyanígy felkockázom a csirkemellet is. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom, majd olajon megpirítom. Ha üvegesre pirult, megsózom, majd hozzáteszem a csirkét. A húst kifehéredés után még 10 percig párolom födővel, majd hozzáöntöm a megmaradt ananászlevet, és megszórom curryvel. További 10 percet párolom födővel, majd hozzáöntöm a felkockázott ananászt.
Közben az előírásnak megfelelően elkészítem a rizst.
A húst 10 perc után megkóstolom, ha szükséges, még ízesítem. Ezután egy bögrében a három teáskanálnyi tejfölt elkeverem ugyanennyi ananászos szafttal, majd hozzákeverem a húshoz, és még 5 percet rotyogtatom.
A "bunda" hozzávalóit egy tálba sűrű masszává keverem. Az állaga kicsit a palacsinta tésztához kell, hogy hasonlítson, csak jóval lisztesebb. A csirkemellet felkockázom, picit sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverd ki a tésztát (1 pohár kukorica vagy búzaliszt, 1 tojás, 1/2 pohár tej, csipet só), majd öntsd egy pohárba. Így elegendő mélysége lesz a masszának a mártogatáshoz. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt csirkemellet és a cikkekre szelt hagymákat 1-2 órával a sütés elõtt besózom és a kiolajozott tajinba (vagy egy cseréptálba) fektetem. A felsõ felüket mézzel vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet befűszerezem majd csíkokra vágom és pici kókuszzsíron megsütöm őket. A zöldségeket összevágom, pici extra szűz olívaolajjal meglocsolom, majd ráhalmozom a csirkét é...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű