5 db csirkecomb
só
bors
ízlés szerint sült csirke fűszersó
0.5 l olaj
2 nagyobb vöröshagyma
2 nagyobb lila hagyma
1 kg burgonya
25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
8 gerezd fokhagyma
1 maréknyi petrezselyem
Mielőtt elkészítem az ételt, előző este bepácolom a csirkecombokat. A combokat jól megmosom, kettévágom, sózóm, borsozom, majd félreteszem. Mindkét hagymát karikára, vagy kisebb kockákra vágom, majd a fokhagymát is jó apró darabokra aprítom. A sült csirke fűszersóval egyesével megszórom a húsokat, majd egy nagyobb tálba elkezdem rétegelni a húsokat a hagymákkal, majd beleöntöm az olajat. Ha ez meg van, lefedem és hűtőbe teszem. Másnap előveszem és egy közepes méretű tepsibe, beleteszem csak a csirkecombokat és egy kevés olajat a pácból. Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütöm, persze közben megforgatom. A burgonyát megpucolom, megmosom, majd nagyobb kockákra vágom. A zöldségkeveréket 1 fakanálnyi vajjal félkészre dinsztelem, pici sózom, cukrozom. ( nagyon finom, és pikáns íze lesz a cukortól. ) Ha úgy látom, hogy a combok már majdnem jók, a megmaradt olajpácban lévő hagymákhoz hozzákeverem a burgonyát, és az egészet ráöntöm a tepsiben lévő húsokra. Szépen eligazgatom az egészet. Beteszem a sütőbe, és kb. 20 percig fólia alatt sütöm, hogy a burgonya is megpuhuljon. Ha ez is félig elkészült, ráteszem a vajon elkészített zöldséget és megszórom egy kis petrezselyemmel, majd visszatolom a sütőbe, és 15 perc alatt, készre sütöm. Nagyon finom, mindenkinek bátran ajánlom!
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 csirkemellfilé 10 szelet bacon 10 szelet gépsonka 10 szelet sajt A csirkemelleket mosd meg, nyisd szét, amennyire tudod, klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A vö...
Elkészítési idő: 15perc+75sütés Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott hagymát, megszórjuk paprikával, beletesszük a feldarabolt húst, és megsózva kevés vízzel félig puhára pároljuk. 2. Kiolvasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz