- 10 dkg aszalt szilva
- 3 evőkanál dió durvára vágott
- 1 db nyers tojás
- őrölt fahéj
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál méz
- 2 dl 2,8 % -os tej
- asztali só
- 40 dkg pulykamell
- 1 csomag Knorr Sajtszósz alap
1. A sajtszósz alapot elkészítjük a 2 dl tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt durvára vágjuk a diót és az aszalt szilvát.
2. A pulykamellet sózzuk, borsozzuk. Majd az aszalt szilvából, dióból, tojásból, sajtszószból és fűszerekből tölteléket készítünk.
3. Arányosan szétosztjuk és a szeletek közepére kenjük.
4. Tekercset göngyölítünk a húsból, egy hőálló edényben egymás mellé fektetjük és mézes olajjal megkenjük őket. Fóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
5. Ezután levesszük a fóliát és további 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaljuk mazsolás rizzsel, kuszkusszal, vagy burgonyapürével.
Tipp: A szaftból, tejszínből és reszelt sajtból készítsünk egy finom szószt a hús mellé.
A csirkecombokat megpucoltam, majd a fűszereket a sütőzacsiba szórtam és beledobtam a húsokat és pár szem gombát. Összeráztam, lazán bekötöttem a zacskó száját és tepsibe rakva, el...
Elkészítési idő: 2,5 óraA húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...
Elkészítési idő:Vágd fel apró kockákra a csirkemellet és sózd be. Készítsd elő a „bundát”. Verd fel a tojásokat és tegyél bele jó sok –lehetőleg friss- bazsalikomot és ízlés szerint borsot. Vajaz...
Elkészítési idő: 50