- 10 dkg aszalt szilva
- 3 evőkanál dió durvára vágott
- 1 db nyers tojás
- őrölt fahéj
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál méz
- 2 dl 2,8 % -os tej
- asztali só
- 40 dkg pulykamell
- 1 csomag Knorr Sajtszósz alap
1. A sajtszósz alapot elkészítjük a 2 dl tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt durvára vágjuk a diót és az aszalt szilvát.
2. A pulykamellet sózzuk, borsozzuk. Majd az aszalt szilvából, dióból, tojásból, sajtszószból és fűszerekből tölteléket készítünk.
3. Arányosan szétosztjuk és a szeletek közepére kenjük.
4. Tekercset göngyölítünk a húsból, egy hőálló edényben egymás mellé fektetjük és mézes olajjal megkenjük őket. Fóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
5. Ezután levesszük a fóliát és további 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaljuk mazsolás rizzsel, kuszkusszal, vagy burgonyapürével.
Tipp: A szaftból, tejszínből és reszelt sajtból készítsünk egy finom szószt a hús mellé.
http://gastrohobbi.cafeblog.hu/2017/10/25/mexikoi-csirkes-teszta-videoval/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát tisztítás után finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a reszelt z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, és kevés olajon elősütjük. A fetából annyi szeletet vágunk, amennyi csirkeszeletünk van, lehetőleg félujjnyi vastagot. A sajtok tetejér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát, a vöröshagymát és a paradicsomot megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. 2. A csirkecombokat megmossuk, majd olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, megszórjuk frisse...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz