menu

Családireceptkönyv.hu

Házi BBQ szósz és csirkenyárs


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 2 csirkemell
» 2,5 dl ketchup
» 0,6 dl almaecet
» Worcestershire szósz
» 5 dkg barnacukor
» 2 ek mustár
» Tabasco
» Bors

Elkészítés:


A ketchupot az almaecettel összekeverjük, beletesszük a nádcukrot és forraljuk.
A hőt kicsit alacsonyabbra vesszük, ekkor hozzáadunk két evőkanál mustárt, pár csepp Worcestershire szószt, ha csípősen szeretjük pár csepp Tabascot.
A szószt összeforraljuk, amíg egyet-kettőt rottyan.
Üvegekben vagy műanyagdobozokban hűtőben eláll.

Házi BBQ szósz és csirkenyárs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconbe göngyölt csirkemáj
Baconbe göngyölt csirkemáj

A csirkemájakat fűszerezzük majorannával, majd mindegyiket vékony baconszeletekbe tekerjük, és fogvájóval átszúrjuk. Egy tűzálló tálba tesszük, és meleg sütőben 180 fokon kb. 20 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi pulykamell
Tavaszi pulykamell

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Krémsajtos göngyölt csirkemell
Krémsajtos göngyölt csirkemell

A hideg vízzel leöblített, papírtörlővel megszárított csirkemelleket kettévágjuk. Mind a 4 darabot keresztben szétvágjuk, de nem teljesen, csak annyira, hogy szét lehessen ny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Betyár pulykamell
Pulykamell - Betyár pulykamell

1. A pulykahúst felszeleteljük. Megkenjük gyömbér, méz és citromlé keverékével, és a szeleteket egymásra téve, 1 napig a hűtőben érleljük. 2. Utána a szeleteket jól kiverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk