1 kg csirkecomb (alsó-felső mindegy)
sütőzacskó
fűszerek (bármi,amit sült húshoz használni szoktam)
1/2 kg gomba
1/2 l főzőtejszín
1 tömlős sajt
petrezselyem
1, 5 kg újkrumpli
1/2 cs. farfalle tészta (masni)
1 fej hagyma
A csirkecombokat megpucoltam, majd a fűszereket a sütőzacsiba szórtam és beledobtam a húsokat és pár szem gombát. Összeráztam, lazán bekötöttem a zacskó száját és tepsibe rakva, előmelegített sütőben készre sütöttem.
A tésztát sós vízben kifőztem, leszűrtem.
A krumplit megpucoltam, egyforma kockákra vágtam és zsírban, fedő alatt készre pároltam. Bőven megszórtam aprított petrezselyemmel és jénai tálba raktam.
A hagymát és a gombát apróra vágtam, megpirítottam kevés olajon a hagymát, majd az előkészített gombát rádobtam és "zsírjára" sütöttem. Amikor készen lett, belenyomtam a sajtot, megszórtam egy kevés (1-2 evk.)liszttel és felöntöttem kb. 1/2 l főzőtejszínnel, megszórtam petrezselyemmel és a kész étel mellé kínáltam.
A tálalás úgy történt, hogy a tányér egyik felére tésztát raktam, másikra a petrezselymes krumplit, középre rá a sült húst és "nyakon öntöttem" a gombás szósszal.
A csirkét részeire bontjuk. Ha nem szeretjük a far-hát részt, akkor azt eltehetjük későbbre a fagyasztóba, esetleg a mellcsonttal együtt, húslevesbe nagyon jó lesz. Egy tepsibe b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonyakarikát rakunk. 2. Erre szórjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. 3. Kissé megsózzuk, ke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit megtisztítjuk, 0,5 cm-es karikákra vágjuk. -- Megsózzuk, megborsozzuk. 2-3 kanál olajat teszünk a tepsibe erre sorakoztatjuk a burgonyát - A csirkecombokat megmoss...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...
Elkészítési idő: 30+20 perc Nehézség: Könnyű