1/2 kg csirkemáj
7 db főtt tojás
3 db nyers tojás
1 nagy csokor friss petrezselyem aprítva (vagy 2 ek. szárítva)
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek. kacsa vagy libazsír
só, bors
víz
A hagymát aprítógépbe tesszük és pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zúzott fokhagymát,a zsírt majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük!
A májat feltesszük egy kevés vízzel főni. Mikor megfőtt, leszűrjük, megvárjuk míg hűl, majd feldaraboljuk.
Megpucoljuk a főtt tojásokat, majd mindegyiket 4 darabra vágjuk.
Ezután egy tálba tesszük a feldarabolt májat, a darabolt főtt tojásokat és összeforgatjuk a hagymás-petrezselymes-tojásos keverékkel.
Egy őzgerinc formát alaposan kizsírozunk, beleöntjük a májas -tojásos keveréket és 180 fokos sütőbbe toljuk kb. 40 percre.
Ha a teteje megpirult, akkor elkészült. Hűlni hagyjuk, mert csak akkor tudjuk szépen kivenni a formából.
A meghámozott, egész fokhagymagerezdeket szegfűszeggel és zsályával fűszerezett levesben forrald fel, majd mérsékelt tűzön lefedve főzd kb. 20 percig. A megfőtt levest egy szűrőn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket lapjával ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a babot és a répát, majd pár percig pároljuk. Hozz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy aprítjuk, majd forró olajon megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerinti sót és azt is megpirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemájat fűszerezzük borssal, oregánóval, zúzott fokhagymával és friss aprított petrezselyemmel. A baconszeleteket egyesével kiterítjük, elosztjuk rajtuk a sajtszeleteket, rát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű