- 3 egész csirkecomb
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1,5 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- konyhasó
- őrölt bors
- 1 dl étolajolaj
- 40 dkg füstölt kenyérszalonna
Hozzávalók a fűszersóhoz fűszerkeverékhez:
- 1 mokkáskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál szemes bors
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt chili paprika
- 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
Meghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a hagymát, karikákra szeleteljük, és a krumpli tetejére halmozzuk. A fűszereket mozsárba tesszük, és porrá zúzzuk, majd az előkészített étel tetején egyenletesen elosztva beszórjuk.
Az olajat alá öntjük, és a tepsit letakarjuk egy alufóliával, majd előmelegített sütőben megsütjük. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát (ez kb. egy óra sütés után történik), és rátesszük az ujjnyi szeletekre vágott, bevagdosott szalonnát, s ezzel még körülbelül fél óráig sütjük.
Készítsük el a szószt: minden hozzávalót keverjünk el csomómentesre, és egy lábasban lassan forraljuk fel, és tartsuk melegen. Ha túl édesnek találjuk, további ecet hozzáadásával á...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat előkészítjük, apróra vágjuk, jellemzően laskára, vékony cikkekre. Mivel együtt sül majdnem minden, fontos, hogy ilyen formán vágjuk össze. Továbbá az olajban elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpirított (vagy száraz) zsemléket 4 felé szeljük, és egy tálba tesszük. Felöntjük tejjel, megnyomkodjuk, és hagyjuk állni. Ha a zsemlék jól megszívták magukat, akkor előkés...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű