- 3 egész csirkecomb
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1,5 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- konyhasó
- őrölt bors
- 1 dl étolajolaj
- 40 dkg füstölt kenyérszalonna
Hozzávalók a fűszersóhoz fűszerkeverékhez:
- 1 mokkáskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál szemes bors
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt chili paprika
- 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
Meghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a hagymát, karikákra szeleteljük, és a krumpli tetejére halmozzuk. A fűszereket mozsárba tesszük, és porrá zúzzuk, majd az előkészített étel tetején egyenletesen elosztva beszórjuk.
Az olajat alá öntjük, és a tepsit letakarjuk egy alufóliával, majd előmelegített sütőben megsütjük. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát (ez kb. egy óra sütés után történik), és rátesszük az ujjnyi szeletekre vágott, bevagdosott szalonnát, s ezzel még körülbelül fél óráig sütjük.
A csirkemell kivételével mindent beleteszek egy jénai tálba, elkeverem, majd a tetejére fektetem a nagyobb darabokra vágott húst, lefedem és 170 fokra előmelegített sütőben, légkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral. A fokhagymát kis szeletkékre vágjuk, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A fokhagymát és a gombát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet. 2. Mindkét oldalát megsütjük, ezt követően a mustárt és a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szárnyakat megtisztítjuk, meggyőződünk róla, hogy semmiféle tollmaradvány nincs rajta, gondolom mondanom sem kell, ha sütés után ilyet találunk, tuti nem esszük meg. Egy kisebb t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű