- 3 egész csirkecomb
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1,5 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- konyhasó
- őrölt bors
- 1 dl étolajolaj
- 40 dkg füstölt kenyérszalonna
Hozzávalók a fűszersóhoz fűszerkeverékhez:
- 1 mokkáskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál szemes bors
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt chili paprika
- 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
Meghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a hagymát, karikákra szeleteljük, és a krumpli tetejére halmozzuk. A fűszereket mozsárba tesszük, és porrá zúzzuk, majd az előkészített étel tetején egyenletesen elosztva beszórjuk.
Az olajat alá öntjük, és a tepsit letakarjuk egy alufóliával, majd előmelegített sütőben megsütjük. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát (ez kb. egy óra sütés után történik), és rátesszük az ujjnyi szeletekre vágott, bevagdosott szalonnát, s ezzel még körülbelül fél óráig sütjük.
A hagymát és a bacont apróra vágjuk és az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst is és pár percig hagyjuk sülni. A paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk, beleke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá. A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig, amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajon üvegesre futtatjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és megszórjuk a pirospaprikával. 2. Rátesszük a közben kockára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű