1 db pácolt pulykacomb (95 dkg)
4 db nagyobb krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
5 szál kakukkfű
fokhagymasó
őrölt fekete bors
majoránna
kacsazsír
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom és egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és 35 percig sütöm.
A pulykacombot egy serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom a fűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.
Közben a petrezselymet – nem túl apróra – felvágom.
A húst sütés után felszeletelem, és petrezselyemmel megszórt sült krumplival tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.
A csirkecombokat a forgóiknál vágd félbe, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. A hagymát vágd kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszd meg. Közben a fok...
Elkészítési idő: 1 ő 10 perc Nehézség: KönnyűA húst alaposan megmostam. Sóztam, borsoztam, olajban megforgattam, majd kevés vizet aláöntve közepesen meleg sütőben, alufóliával lefedve kb. 60 percig sütöttem. Eközben elkészíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kb 3 cm-es kockákra vágjuk. A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a csirkemell kockákat megforgatjuk benne, majd 3 részletben BŐ olajban kisütjük. Ada...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húsokról a zsírt, amennyire lehet mindig leszedjük. Inkább kacsazsírt tegyünk alá. A húst besózzuk, mustárral megkenjük, borsikafűvel bedörzsöljük, és egy tűzálló tálba helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű