Családireceptkönyv.hu

Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db pácolt pulykacomb (95 dkg)
4 db nagyobb krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
5 szál kakukkfű
fokhagymasó
őrölt fekete bors
majoránna
kacsazsír

Elkészítés:





A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom és egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és 35 percig sütöm.

A pulykacombot egy serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom a fűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.

Közben a petrezselymet – nem túl apróra – felvágom.

A húst sütés után felszeletelem, és petrezselyemmel megszórt sült krumplival tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.

Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás csirke nokedlivel
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Paprikás csirke nokedlivel

A csirkecombokat a forgóiknál vágd félbe, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. A hagymát vágd kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszd meg. Közben a fok...

Elkészítési idő: 1 ő 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szójaszószos-szilvás sült csirke
Szójaszószos-szilvás sült csirke

A húst alaposan megmostam. Sóztam, borsoztam, olajban megforgattam, majd kevés vizet aláöntve közepesen meleg sütőben, alufóliával lefedve kb. 60 percig sütöttem. Eközben elkészíte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai mézes-szezámmagos csirkemellfalatok
Kínai mézes-szezámmagos csirkemellfalatok

A csirkemellet kb 3 cm-es kockákra vágjuk. A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a csirkemell kockákat megforgatjuk benne, majd 3 részletben BŐ olajban kisütjük. Ada...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tepsiben sült porcogó sült almával
Tepsiben sült porcogó sült almával

A húsokról a zsírt, amennyire lehet mindig leszedjük. Inkább kacsazsírt tegyünk alá. A húst besózzuk, mustárral megkenjük, borsikafűvel bedörzsöljük, és egy tűzálló tálba helyezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk