2 kg krumpli
1 kg csirkemell (csont nélkül)
1 fej nagy vöröshagyma
1 csokor nagy petrezselyem zöldje
1 db tojás
15 dkg liszt
1-2 dl tej
1 mokkáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál majoránna
ízlés szerint só
2 evőkanál disznózsír
étolaj a sütéshez
pici ételízesítő
A krumplit megtizstítom, majd enyhe sós vízbe fölrakom főni, vigyázva, hogy ne főjön szét.
Amikor megfőtt a krumpli, leszűröm és elkészítem rá a petrezselymes hagymás zsírt: felolvasztom a zsírt, majd az apróra darabolt hagymát jó üvegesre párolom, majd rádobom egy két percig az apróra vágott petrezselymet, ügyelve, hogy ne égjen meg, ezzel a zsírral nyakon öntöm a megfőtt krumplit és óvatosan elkeverem, hogy mindenhová jusson.
Amíg a krumpli fő, megkavarom a sűrű palacsinta tésztát, hozzáadva a fűszereket: só, pici ételízesítő, majoránna, bors, bazsalikom, és a tejjel jól
elkeverem és félreteszem pihenni, míg felszelem a csirkemelleket!
A csirkemellet szépen felszeletelem, nem túl vékonyra, majd ízlés szerint sózom borsozom, majd fogom és beleforgatom a palacsintatésztába,
majd forró olajban kisütöm.
Finom savanyúsággal, krumplival tálalom!
Először is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd.A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát. Ízlés kérdése,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkéket vékony szeletekre vágom, sózom,borzosom és lisztbe forgatom. Egy ujjnyi olajban megsütöm és a kész csirkeszeletek egy lábasba teszem. Amikor megsült az összes csirkemell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsibe vagy jénaiba belehelyezem a bacon szeleteket, de úgy hogy az kilógjon a tepsiből, hogy később ezeket vissza tudjam hajtani. Aztán a csirkemelleket megsózom, megborsozom í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítjuk, szárazra töröljük, és besózzuk. Egy teflon serpenyőben 10 percig pároljuk olívaolajon, kevés fehérborssal megszórva. Közben a megmosott, szárazra...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű