Családireceptkönyv.hu

Tejfölös borsós csirkeragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:


A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.

Tejfölös borsós csirkeragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros-chilis csirkeszárny
Mustáros-chilis csirkeszárny

A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz e...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés karfiolos muffin (TE)
Csirkés karfiolos muffin (TE)

300 gramm sült csirkemellet 300 gramm főtt karfiolt leturmixoltam összekevertem egy tojás és egy kevés tejföl keverékével, muffin formába szedtem megszórtam reszelt zsírszegény tr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Borsos - kapros pulykatokány, To tu krémes karfiolri
Borsos - kapros pulykatokány, To tu krémes karfiolri

Pároljuk meg a hagymákat a zsiradékon, öntsük rá a vizet, majd rakjuk bele a húst. Várjuk meg még kiengedi a hús a levét, ekkor tegyük bele a fűszereket és főzzük meg. A főzés vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Tárkonyos csirkemell
Tárkonyos csirkemell

1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, m...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk