Hozzávalók:
70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.
csirkemellet megmossuk, ha nem szeretjük a bőrét, lefejtjük. A lágy vaj nagy részét elkeverjük a mustárral és a fűszersóval, és a csirkemelleket alaposan lekenjük ennek a keverékne...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fűszereket összekeverjük, majd kettőbe osztjuk és két tálba tesszük. 2,5 liter vizet felforralunk, hozzákavarjuk az egyik adag fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a cukrot. Ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockára vágjuk. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet a majonézt és a lisztet és ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Kis olajon a csirkemellet megpirítom, majd egy tányérra kiszedem. 2. Ebben az olajban megdinsztelem a csíkokra (vagy kockára) vágott hagymát és fokhagymát. 3. Mikor a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű