Családireceptkönyv.hu

Csirkemell krémsajtos bundában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj

Elkészítés:


Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

Csirkemell krémsajtos bundában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Károly
Mediterrán csirkemell
Mediterrán csirkemell

Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük majd kiklopfoljuk és a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A húsokat megszórjuk a fűszerekkel, majd minden húsra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött paprika
Töltött paprika

A csirke húst le tisztítom, alaposan megmosom, és húsvágó deszkán, apróra össze vágom, egy lábasba öntöm az olajat, és a hagymát apró kockára vágva bele rakom, megdinsztelem, majd...

Elkészítési idő: 50-perc
Nehézség: Közepes
share
Paprikás csirke szárnyak laskagombával
Paprikás csirke szárnyak laskagombával

A csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A laskagombát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
MÉZES-NARANCSOS CSIRKEMELL
MÉZES-NARANCSOS CSIRKEMELL

A narancsos csirkemell mázához a narancsok és a citrom héját lereszeljük, hozzáfacsarjuk a narancsok levét, és a mézzel együtt egy kisebb főzőedénybe tesszük. Felforraljuk, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk