Pác
240 ml sima joghurt
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, zúzva (a recept kifejezett fokhagymás, lehet a mennyiséget csökkenteni!)
½ ek szárított oregano
1 közepes citrom finomra reszelt héja
1-2 ek friss citromlé
½ tk só
frissen őrölt feketebors
¼ csokor friss petrezselyem, apróra vágva
1,5 - 1,8 kg csirkehús (darabok)
Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz.
Rendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.
A húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk letöröljük, majd felszúrjuk egy éles késsel, és ebbe töltünk kb. 4-5 db gesztenyét. Sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 db szalonnába beletekerjük a csirkemelle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon egy nagyobb fazékban üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A paradicsom tetején X alakban bevágást ejtünk,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA húst borssal kevert lisztbe mártom, és elősütöm. Utána tepsibe rakom, rászórom a karikára vágott hagymát, majd a zöldséget. megszórom az erős paprikával, és ráterítem a tejfölt....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű