Pác
240 ml sima joghurt
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, zúzva (a recept kifejezett fokhagymás, lehet a mennyiséget csökkenteni!)
½ ek szárított oregano
1 közepes citrom finomra reszelt héja
1-2 ek friss citromlé
½ tk só
frissen őrölt feketebors
¼ csokor friss petrezselyem, apróra vágva
1,5 - 1,8 kg csirkehús (darabok)
Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz.
Rendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, alaposan befűszerezzük, sóval, borssal, delikáttal, tehetünk rá pácot is. Egy kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük a hússzeleteke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítottam és 1 ek olajon megdinszteltem,hozzáadtam a gombát és lesütöttem. Amikor már pirult,hozzáadtam az elkapart csirkemájat és 2-3 perc alatt átsütöttem. Ehhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat a forgóiknál vágd félbe, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. A hagymát vágd kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszd meg. Közben a fok...
Elkészítési idő: 1 ő 10 perc Nehézség: KönnyűCsibemellet vékony kockákra,, b 2centi szeles és vékony legyen.Sajtot is is fel kell kockázni ugyanúgy. Hurkapálcára húzzuk fel, egy hús, egy sajt, egy hús, egy sajt, addig amíg v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű